BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.432,07
HABER /  GÜNCEL

İhsan Eliaçık'tan bir yalan twit daha...

Gezi Parkı olaylarının ilk gününden itibaren yalan yanlış bilgilerle toplumu tahrik edici twitler atan İhsan Eliaçık aynı oyunu bir kez daha oynadı.

Abone ol

Türkiye onu İslami konulardaki radikal çıkışlarıyla tanıdı. Çıktı ekranlarda, "Namaz bir ibadet değil ritüeldir" veya, "İslam'da kandil diye birşey yoktur. Bu safsatadır" diyerek dikkatleri üzerine çeken İhsan Eliaçık daha sonra "Ritüel" dediği namazı Gezi Parkı direnişçilerine kıldırırken görüntülenmişti.

Aynı İhsan Eliaçık, Miraç Kandili gecesinde de gençlere Namaz kıldırarak söylediklerinin tam tersi harekette bulunmayı sürdürmüştü.

Ancak son dönemlerde Türkiye İhsan Eliaçık'ı bu hallerinden ziyade attığı twitlerle daha çok tanımaya başladı. 11 Haziran'da Taksim Meydanı'na yapılan polis operasyonu kınayan İhsan Eliaçık, twitter hesabında, "Revirdeki hastalara biber gazı atıldı. Bir kişi gaz bombasıyla böyle vuruldu" diyerek 1 Haziran'daki fotoğrafı paylaştı.

Takipçilerinin "Provokatörsün. Bu fotoğraf eski" diye kendisine tepki göstermesi üzerine twitini silen Eliaçık dün de yeni bir skandala imza attı.

İhsan Eliaçık, türbanlı eylemciler için vakti zamanında tepki koyduğunu belirttikten sonra, 30 Eylül 2010 tarihinde TAYAD mensubu göstericilere yapılan müdahale fotoğrafını Gezi Parkı'nda yapılan bir müdahale fotoğrafı gibi yayınlayarak yayınlayarak, "15 yıl sonra bunlar için de yürüyorum" dedi.

Ancak bu fotoğrafın aslının ortaya çıkmasına ve takipçileri kendisini uyarmasına rağmen o fotoğrafı sayfasından çıkarmadı.

İşte o twit ve takipçileri tarafından anında gelen yalanlama:

ihsaneliacik.jpg