BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,98
ALTIN 2.430,89
HABER /  GÜNCEL

İhraç listeleri gözaltıları emniyet sallanıyor kadınlar da var...

Son KHK ile ihraç edilenlerin de listede olduğu FETÖ gözaltıları yapılıyor. İstanbul, Konya, Adana, Muş, Siirt, Malatya, Aydın, Uşak, Kocaeli ve Mersin illerinden gelen son dakika FETÖ operasyonları.

Abone ol

FETÖ operasyonları son ihraç kararlarının ardından flaş gözaltılarla devam ediyor. Bugün emniyet yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi ve müdürler gözaltına alınıyor.

İstanbul merkezli bir diğer operasyon ise 13 ile yayıldı. Mahrem imamlar ile ablalar gözaltına alındı. İşte günün FETÖ operasyonlarından gelen son dakika haberler;

İstanbul'daki en çarpıcı FETÖ operasyonu emniyeti salladı. FETÖ'nün emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında 1, 2, 3 ve 4. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İstanbul, Gaziantep, Kastamonu, Erzurum, Kayseri, Osmaniye ve Ankara'da operasyonlar yapıldı.

GÖZALTINA ALINAN EMNİYET MÜDÜRLERİ KİMLER?

Gözaltına alınan 21'i emniyet personelinin arasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulunda görevli 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve Polis Başmüfettişi İsmail Boşnak, 2. Sınıf Emniyet Müdürü Turan Odabaş, 3. Sınıf Emniyet müdürleri Ali Öz, Ali Barlas, Tuncay Felek ve Efkan Hocaoğlu ile 4. Sınıf Emniyet Müdürü Halit Serdar Uçan'ın da bulunduğu öğrenildi.

Operasyon kapsamında firari durumdaki 2 polis memuru ile 4 sivilin yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

SİİRT'TE KHK OPERASYONLARI GÖZALTILAR VAR

Siirt'te, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen 59 polisten 41'i gözaltına alındı.

Diğer 18 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

MALATYA : POLİSLER GÖZALTINDA

Malatya'da da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında KHK ile ihraç edilen 21 polis gözaltına alındı.

AYDIN : 22 KİŞİ GÖZALTINDA

Aydın'ın Çine ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL : MAHREM ABLALAR LİSTESİ

İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğünce, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak isteyen FETÖ üyelerinin verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan teknik çalışma sonucunda, 17'si kadın 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Listedeki isimlerin FETÖ örgütünün üst düzeyinden olduğu söyleniyor. Bunlar arasında FETÖ'nün mahrem imamları ve kadınları da yer alıyor.

BU İLLERİ KAPSIYOR

FETÖ içerisinde "abi" ve "abla" olarak bilinen "sözde örgüt yöneticileri"ni yakalamaya yönelik İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Kocaeli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Kırşehir, Ordu, Uşak ve Hakkari'de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon çerçevesinde aramaların devam ettiği ve bazı şüphelilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

BLOCK KULLANICISI ÇIKTILAR

Bu arada, zanlılardan 19'unun şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve gözaltına alınan polis memurlarından birinin cüzdanında A, B ve F serisine ait birer dolarlık banknotlar bulunduğu öğrenildi.

MUŞ : MAHREM İMAM GÖZALTINDA

Muş'ta, askeri personelin "mahrem imamı" olduğu tespit edilen bir öğretmen gözaltına alındı. 

Valilikten yapılan açıklamaya göre 21 şüpheli hakkında da işlem yapıldı.

UŞAK : ÖĞRETMENLER GÖZALTINDA

Uşak'taki operasyonda 13'ü öğretmen 20 şüpheli, gözaltına alındı. Uşak Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

Zanlıların bazılarının, sosyal paylaşım siteleri üzerinden "algı operasyonu" yaparak, halk içinde FETÖ'ye eleman toplama faaliyetinde bulunduğu iddia edildi.

KOCAELİ : BYLOCK OPERASYONU
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY ile ilişiği bulunan sivil toplum kuruluşlarında görevli ve üye olan 22 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.  Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından, Kocaeli, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Balıkesir, Denizli, Tokat, Bursa'da düzenlenen operasyonda, "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 13 kişi gözaltına alındı.

MERSİN : MÜFTÜLÜK ÇALIŞANLARI GÖZALTINDA
Mersin'in Tarsus ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen ve görevden uzaklaştırılan 14 müftülük personeli gözaltına alındı.

ELAZIĞ : 10 KİŞİ GÖZALTINDA
Elazığ merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

MUĞLA : NİKE FİLOSUNDA GÖZALTI

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki 5. Nike Filo Komutanlığında görevli üsteğmen gözaltına alındı. Hava Savunma Füzelerinde görevli üsteğmen C.Ç'nin ofisinde arama yapıldı ve bazı dökümanlarla cihazlara el konuldu.

NEVŞEHİR : 10 İLE YAYILAN OPERASYON

Nevşehir merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 9 kişi gözaltına alındı.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde Nevşehir, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kayseri, Erzurum, Adana, Burdur, Konya ve Tokat’ta 10 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

SAMSUN : ONDUKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ FETÖ OPERASYON
 
Samsun merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) görevli 32 akademik personelden 8'i tutuklandı. Diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlılardan bazılarının örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilmişti.