EĞİTİM
18 Mayıs 2010 Salı 14:110 Yorum1055 okunmaİhlas Koleji dünyaya örnek oldu
- Haber
Yabancı dil eğitim metodu olan CLIL (Content and Language Integrated Learning) için, dünyada ilk kez İhlas Koleji tarafından tasarlanan CLIL uygulama odası; Oxford Yayınevi yazarlarından Sarah Phillips tarafından açıldı.
İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü’nde yapılan açılışa Oxford Yayınevi yazarlarından Sarah Phillips, Özel Bahçelievler İhlas İlköğretim Okulu Müdürü Server Gürsoy, İhlas Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanlarından Salih Uyan, Yabancı Dil Öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
30 yıldan beri tüm dünyada öğretmen eğitimi üzerine çalışmalar yapan Philips, CLIL uygulama odasının dünyadaki ilk örneği olduğunu vurgulayarak, İhlas Koleji’nde sürdürülen yabancı dil çalışmalarına büyük fayda sağlayacağını söyledi.
“İhlas Koleji’nde CLIL çalışmalarını daha etkin sürdürebilmek için böyle bir odanın tasarlanmış olmasını, İngilizce eğitimi alanında atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriyorum. Büyük emek verilerek hazırlanan CLIL , İhlas Koleji’nin bu sisteme ne kadar önem verdiğinin en önemli göstergesidir” diyen Philips, odanın açılışını yaptıktan sonra İhlas Koleji yabancı dil öğretmenlerine bir seminer verdi.
Öğretmenlerin CLIL uygulamalarına ilişkin sorularını cevaplayan Phillips, öğrencilerle de sohbet etti. Ayrıca Story Telling odasını da gezen Phillips, yabancı dil eğitiminde hikaye anlatımının özellikle anasınıfı ve ilköğretimin ilk kademelerinde okuyan öğrenciler için çok büyük önemi olduğunu vurguladı. “Çocuklar ana dillerini hikayelerle öğreniyorlar. İkinci dil öğreniminde hikaye anlatım tekniğini kullanmak, kalıcı bir dil eğitimi için şarttır ve bu okulda hikaye anlatımı çok iyi uygulanıyor.” dedi.
CLIL uygulama odasının açılışından duyduğu mutluluğu dile getiren İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. İhlas Koleji olarak eğitim alanında her zaman en iyi projelere imza attıklarını söyleyen Koç, “Dünyada ilk kez tasarlanan bir projeyi hayata geçirdik. Amacımız yabancı dil eğitiminde dünya üzerinde uygulanan en son metotları öğrencilerimize sevdirerek sunmaktır.” dedi.
Sarah Phillips Kimdir?
Sarah Phillips İngiltere Norwich'de Bell School'da İngilizce öğretmenlik bölümünü bitirdi. Edinburgh Üniversitesi’nde İngilizce Dili ve Eğitimi üzerine yüksek lisans yapan Phillips Avrupa'nın birçok ülkesinde öğretmen eğitimleri düzenledi. Sarah Phillips, İspanya Eğitim Bakanlığıyla ortak yaptığı çalışmalarda, İngilizce öğretmenleri için eğitim materyalleri geliştirilmesi üzerine projeler geliştirdi.
Oxford Üniversitesi Yayınevi tarafından basılan "Young Learners and Drama with Children", "Incredible English" gibi kitapların yazarı olan Phillips’in, dil eğitiminde drama teknikleri, hikaye anlatımı ve CLIL üzerine yazdığı kitapları halen dünyanın birçok ülkesindeki üniversitelerin eğitim fakültelerinde ders kitabı olarak okutulmaktadır.
CLIL (Content and Language Integrated Learning) Nedir?
Akademik İngilizce eğitimi :CLIL ( Content and Language Integrated Learning) Matematik, Tarih, Coğrafya, Fen bilimleri, Sosyal bilimler, Vatandaşlık gibi farklı derslerin içeriğinin öğretilirken yabancı dilin öğretilmesini de kapsar. Akademik dil eğitiminin özünde yabancı dilde eğitim değil yabancı dili kullanarak dil eğitimi vardır.
Kanada ve Amerika’da yoğun olarak uygulanmakta olan CLIL, ilkokul düzeyinden yüksek eğitime kadar özellikle Avrupa’da yeni bir eğitim metodu olarak kendini göstermeye başlamıştır.
Son yıllara kadar sadece belirli bölgelerde ve ayrıcalıklı kesimlerin çocuklarının gittiği okullarda uygulanan CLIL şimdi Finlandiya, Belçika, İspanya, ve diğer Avrupa ülkelerinin eğitim programlarına yoğun olarak girmiştir.
CLIL, eğitim programlarına uygulanır ve dil tüm eğitim sisteminin çekirdeğini oluşturur. Tüm öğretmenler bunda sorumluluk alırken dil öğretmenlerine daha fazla sorumluluk düşer. Çevresini iyi algılayan kültürlü dil öğretmenleri bu bağlamda önem kazanmaktadır. Başarılı bir dil edinimi, verilen bilgilerin miktarına, kalitesine ve zenginliğine bağlıdır; ancak tüm bilgi girdisi bilgi çıktısı olarak gerçekleşmez. Yabancı dil bilgisi anlamlı ve sınırlı olursa çıktı daha kaliteli olur.












FUTBOLBeşiktaş'ta Zico defteri kapandıYeni sezon öncesi teknik direktör arayışlarını sürdüren Beşiktaş yönetimi, henüz net bir sonuca ulaşamadı.
DÜNYAMesih, Kudüs'e eşek üstünde girerse...Mavi Marmara için hazırlanan iddianamedeki İsrailli komutanlar Türkiye'ye verilir mi? Buna bir İsrailli'den ilginç bir yorum geldi.
FUTBOLFenerbahçe'den Emre'ye şok öneriFenerbahçe ile sözleşmesi biten Emre Belözoğlu'nun takımda kalması için taraftarlar kampanya başlattı, yönetimin teklifi ise şok etti..
BANKACILIKİşte Denizbank'ın yeni sahibiFransız - Belçika ortaklığındaki Dexia’nın zora düşmesiyle satışa çıkan Denizbank, Rus Sberbank’ta karar kıldı
TERÖRPKK'ların infazında korkunç ayrıntıVan Çaldıran'daki 'yargısız infaz' soruşturmasında savcının tespiti: "Teslim olan iki PKK'lı ile bir sivile albayın emriyle ateş açıldı."
CHPCHP'den tatil için kanun teklifiCHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay'dan ilginç bir kanun teklifi geldi...- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98











































