BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  GÜNCEL

İHH'dan İsrail'i çılgına çevirecek plan

İnsani Yardım Vakfı, Mavi Marmara'dan sonra bir kez daha Gazze'ye gitmeyi planlıyor. Bu kez deniz değil karadan gidilecek.

Abone ol
İHH, canlı kalkanlarla Suriye üzerinden Golan Tepeleri'ne girmeyi planlıyor. Vakıf, İsrail'deki tüm kesimlerle bu konuda anlaşma sağlanamassa Mavi Marmara planı devreye sokulacak. Bu kez canlı kalkanlar deniz yoluyla Gazze'ye gitmeyi planlıyor.
 
İnsani Yardım Vakfı (İHH), İsrail'in Gazze'ye saldırısı konusunda görüşlerini ve çözüm önerilerini, düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. 
 
Toplantıda bir konuşma yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Gazze'ye yapılan saldırıdan sonra bütün dünya Müslümanları birleşti, bütün dünya vicdan sahipleri birleşti. Bizim yapamadığımızı İsrail yaptı, İslam birliğinin temelini Gazze'ye saldırmakla atmış oldu. Önümüzdeki günlerde bu Filistin'e ve Gazze'ye yaptığı saldırıdan dolayı İslam birliğinin kurulduğunu hep birlikte göreceğiz" dedi.
 
"GOLAN TEPELERİ'NDEN İÇERİYE GİRİLECEK"
 
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH'nın "canlı kalkan" planı hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, şunları söyledi: 
 
"Bu canlı kalkan projesini İHH olarak başlattık. Türkiye'nin her yerinde imza kampanyaları var. Bütün siyasi partilerin buna katılmasını arzuluyoruz. Bununla ilgili Suriye'nin bütün taraflarıyla görüşüyoruz. Hem rejimle görüşüyoruz, hem muhaliflerle görüşüyoruz. Belki Suriye üzerinde her tarafın birleşmesiyle ve her tarafın izin vermesiyle Golan Tepeleri'nden içeriye girilecek. Şu anda Mavi Marmara'nın Gazze'ye gitmesiyle ilgili bir kampanya başlatıldı. O konuda çalışmalarımız devam ediyor. Biz bu canlı kalkanları ya Suriye'deki bütün taraflarla anlaşarak götüreceğiz ya da denizden Mavi Marmara ile götüreceğiz. Ama eğer Suriye ile anlaşarak bunu oraya götürebilirsek, Suriye'deki bütün taraflar birleşir ve İsrail'e karşı bu silahları döndürür. O nedenle Ortadoğu'da bu savaşın büyümesini istemiyorsa, İsrail bir an önce buradan geri çekilsin."