BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.428,85

İftardan sonra tatlı yerine kiraz yiyin

İftardan sonra tatlı yerine kiraz yiyin

Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için özellikle yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz gerekir.

İftardan sonra tatlı yerine kiraz yiyin

Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için özellikle yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz gerekir. Ramazanda tükettiğimiz yiyecekler oruç tutarken hem halsizliğe hem de baş ağrısı gibi sıkıntılı durumların gelişmesine neden olabilir. Bu tür durumların önüne geçebilmek için ramazanda vitamin ve mineral takviyesinin doğru bir şekilde alınması gerekir. Uzmanlar iftardan iki saat sonra yenilen kirazın sağlığımıza olan faydalarını açıkladılar.

İftardan sonra tatlı yerine kiraz yiyin

Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korur. Yatmadan birkaç saat önce kiraz yerseniz eksik melatonin tamamlanır ve uykuya geçiş kolaylaşır. Yatmadan birkaç saat önce kiraz yerseniz eksik melatonin tamamlanır ve uykuya geçiş kolaylaşır.

İftardan sonra tatlı yerine kiraz yiyin

Antioksidan etkisiyle kansere karşı koruma sağlar. Kalp ve damar sağlığını korur -Hafıza sorunlarını giderir -Yağları eriterek kilo vermenize yardımcı olur. Kiraz, C, A, K vitaminleri ile fosfor, demir ve kalsiyum gibi mineraller bakımından iyi bir kaynağa sahip. Uzmanlar, sindirim sorunu yaşayanlara kiraz tüketmelerini önerirken; diğer yararlarını da şöyle sıralıyor…

İftardan sonra tatlı yerine kiraz yiyin

-Antioksidan etkisiyle kansere karşı koruma sağlar. -Kalp ve damar sağlığını korur. -Hafıza sorunlarını giderir. -Nörolojik hastalıkların görülme riskini azaltır. -Diyabet riskini düşürür. -Cildi korur, yaşlanma belirtilerini geciktirir. -Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korur. -Yatmadan birkaç saat önce kiraz yerseniz eksik melatonin tamamlanır ve uykuya geçiş kolaylaşır. Kirazın sadece kendisi değil, sapı da çok faydalı… Çöpe attığınız kira sapını kaynatıp, çayını yaparsanız sağlığınız açısından oldukça olumlu geri dönüşler alabilirsiniz.