BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.322,95
HABER /  GÜNCEL

İftarda yemek olmayınca canına kıydı

Seyyar satıcılık yapan 4 çocuk babası Hacı Oruç iftar açmak için eve geldiğinde eşinin sözleriyle yıkıldı.

Abone ol

Diyarbakır’da seyyar satıcılık yapan evli ve 4 çocuk babası Hacı Oruç, iftar açmak için geldiği evinde eşinin, “Yemek yapacak bir şey yoktu, yemek yok” demesi üzerine bunalıma girip, evin bir odasında kendini asarak canına kıydı

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde geçimini el arabasıyla sebze ve meyve satarak sağlayan ve 2 odalı tek katlı evde ailesiyle yaşayan 40 yaşındaki Hacı Oruç, 3 gün önce iftar vakti evine geldi. Eşi Edibe Oruç’a ne yemek yaptığını soran Oruç, “Yemek yapacak birşey yoktu. Yemek yok” yanıtını alınca üzülerek, evin bir odasına çekilip, kendisini tavana astı.

Şüphelenip odaya giren Edibe Oruç, eşini ipte asılı tavanda sallandığını görünce hemen ipi kesti. Hacı Oruç, yakınları tarafından kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda tedaviye alındı ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen önceki akşam yaşamını yitirdi.

ÖNCE ÇOCUKLARINA SARILMIŞ

Eşinin intihar etmesinin ardından 4 çocuğuyla ortada kalan 37 yaşındaki Edibe Oruç, büyük üzüntü yaşadı. Kürtçe konuşan Oruç, eşinin son günlerde para kazanamadığı için eve yiyecek alamadığını söyledi. Eşinin 3 gün önce iftar saatinde eve geldiğini ağlayarak anlatan Oruç şöyle dedi: “Yemek yapacak hiç bir şey yoktu evde. Aç aç bekliyorduk. Eşim ne yemek yaptığımı sordu. Ben de ‘yemek yapacak bir şey yoktu, yemek yok’ dedim. Bunun üzerine çocuklara sarılıp bir süre ağladı. Çok üzüldüğünü anlamıştım. Sonra da arka odaya geçti. Ben de fazla üzmemek için yanına gitmedim. Ama odadan ses gelmeyince merak edip gidip baktım. Eşim kendini iple tavana asmıştı.”