BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

İftar vakti kaçta İmsakiye 2017 il il sahur saatleri

Bugün yani 31 Mayıs'ta iftar saat kaçta olacak? Diyanet 2017 İmsakiye'sine göre İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Balıkesir, Kayseri başta olmak üzere illerin iftar vakti ile sahur saatleri ve imsak ezan saatlerini derledik.

Abone ol

2017 yılı Diyanet İmsakiyesine göre bugün hangi il iftarı saat kaçta açacak sahur imsak vakti kaçta girecek? İzmir'den İstanbul'a, Ankara'dan Adana'ya, Erzurum'dan Çanakkale'ye, Bursa'dan Balıkesir'e, Van'dan Edirne'ye Samsun'dan Mersin'e, Denizli'den Erzincan'a kadar bütün illerin imsak ve iftar vakitlerini derledik.

İstanbul İmsakiyesine göre bugün iftar vakti saat 20.37'de giriyor. Saat 20.36'da İzmir iftar sofrasına oturacak ve orucunu açacak. Ankara iftar bugün saat 20.18'de olacak. Diğer illerdeki iftar saatleri şöyle;

Adana iftar saati 20.00
Antalya iftar saati 20.18
Erzurum iftar saati 19.44
İstanbul iftar saati 20.37
Çanakkale iftar saati 20.44
Eskişehir iftar saati 20.27
Diyarbakır iftar saati 19.43
Erzincan iftar vakti 19.51
Gaziantep iftar vakti 19.52
Mersin iftar vakti 20.02
Samsun iftar vakti 20.08
Kayseri iftar vakti 20.04
Konya iftar vakti 20.13
Bursa iftar vakti 20.34
Kocaeli iftar saati 20.32
Balıkesir iftar vakti 20.37

ORUÇLUYKEN NEDEN ÜŞÜRÜZ!
Oruç doğru şekilde uygulandığında mide ve bağırsak sisteminin yanında vücuttaki pek çok sistem için oldukça önemli ve olumlu sonuçları olan bir durumdur.

Orucun ilk zamanları üşüme halsizlik ve hissizlik tablolarını iftarda bol c vitamini alarak kapatmaya çalışabiliriz. Tahıl ürünü olarak da lif oranı yüksek olan çavdar ekmeği ya da kepekli makarna tercih edilmelidir.

ORUCU BÖYLE AÇIN : Orucumuzu su ve ya hurmayla açtıktan sonra sıvı miktarımızı dengeleyecek ve boş midemizi rahatlatacak hafif bir çorba mutlaka içilmelidir. Çorba sonrasında bir dilim peynir ve bir dilim ekmek ya da bir avuç içi pide ile birlikte hafif bir kahvaltı gibi başlangıç alınmalı sonrasında et ya da sebze yemeğine geçilmelidir.

Soframızda ekmek ya da pide varsa makarna ya da pilav tüketimi olmamalıdır. Ancak tok tutucu özelliği de fazla olan süt ve süt grubundan iftarda metabolizmamızı düzenlemesi için faydalanmamız mümkündür.

-Sebze ve meyve tüketimi ramazan ayı boyunca oldukça önemlidir. Sebze ve meyvelerdeki lif oranı hem bizi tok tutacak hem de sindirim sistemimizi destekleyecektir. Bu kan şekerimizin dengelenmesi ve açlık hissimizin yatışması için oldukça önemlidir.

-Sıvı tüketimine de kesinlikle önem verilmelidir. Çay ve kahve su kaybına neden olacağı için uzak durmak gerekmektedir; bunun yerine su tercih edilmelidir. Ancak tek seferde yüksek miktarda su tüketmek yerine sahur süresi boyunca yavaş yavaş içilmelidir.

-Sahur ve ya iftar sonrası içeceğimiz bir soda ya da yeşil çay sindirimde ve rahatlatıcı bir his vermekte bize yardımcı olacaktır.