BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.431,45
HABER /  GÜNCEL

İETT'ye dünya çapında onay

İETT, Küresel Raporlama Girişimi'nden (GRI) A+ onay hakkı aldı.

Abone ol

İETT, dünyada kamu ve özel sektör raporlamaları ile tanınan Küresel Raporlama Girişimi'nden (GRI) A+ onay hakkı alan Türkiye'deki ilk kurum oldu.

İETT'den yapılan açıklamada, onay alan 2012-2013 sürdürülebilirlik raporunun, ekonomik, sosyal ve çevresel kriterlerin raporlanmasıyla oluşturulduğu belirtildi.

İlk raporu ile "A,B,C" seviyeleri arasından "A+" onayını alan İETT'nin, raporu bundan sonra iki yılda bir yayınlayacağı aktarılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Dünyanın lider gözetim, denetim, test ve belgelendirme kuruluşu, tarafından yapılan sınırlı bağımsız inceleme sonucunda alınan 14064 Sera Gazı Emisyon güvence raporu ile '+' alınması konusunda ayrı bir denetime ihtiyaç duyulmadı. Raporun, İETT'nin bugün ve gelecekteki olumlu etkilerini artırmaya yönelik faaliyetlerini aktarabileceği önemli bir iletişim aracı olması hedefleniyor."

Hazırlanan ilk sürdürülebilirlik raporunun Türkçe ve İngilizce versiyonuna "www.iett.gov.tr" sitesinden ulaşılabilecek. 

KÜRESEL RAPORLAMA GİRİŞİMİ HAKKINDA

GRI, Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) ve CERES tarafından 1997'de çok paydaşlı bir sivil toplum kuruluşu olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde kuruldu. Girişim, 2002'de Amsterdam'a taşındı. GRI'nın, 30 bin kişiden oluşan küresel bir ağa sahip olmanın yanı sıra Avustralya, Brezilya, Çin, Hindistan ve ABD'de bölgesel merkezleri bulunuyor.

Girişim, özellikle yeni dünya trendinde özel sektör ve kamudaki kurumların daha şeffaf, çevreci, güvenilir ve insan haklarına saygılı bir iş anlayışını geliştirmek için çalışıyor.