BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İETT otobüsünde patlama! Yaralılar var

İstanbul Yenikapı'da polis ve zabıta ekiplerini taşıyan İETT otobüsü kaza geçirdi. Otobüste patlama meydana geldi. Kazada yaralılar var.

Abone ol

İstanbul Yenikapı ’daki mitingde görevli polis ve zabıta ekiplerini taşıyan İETT otobüsü, Halkalı-Sirkeci tren hattı için kullanılan üst geçide çarptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun teröre karşı yapacakları miting öncesinde güvenlik önlemlerini almak üzere Yenikapı’daki miting alanına giden Çevik Kuvvet polisleri kaza geçirdi.

OTOBÜS ÜST GEÇİDE ÇARPTI

Polisleri taşıyan doğalgazlı belediye otobüsü, Yenikapı Namık Kemal Caddesi’nde bulunan üst geçide çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüste bulunan doğalgaz deposunda patlama meydana geldi.

iett-otobusu-bomba-gibi-patladi2.jpg

16 KİŞİ YARALANDI

Meydana gelen patlamada otobüsün içinde bulunan çevik kuvvet polisleri ile çevrede bulunan zabıtalardan toplam 16 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edilirken zabıtaların otobüsten kopan parçaların kendilerine isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdür Mustafa Çalışkan, bir polis memurunun durumunun ağır olduğunu söyledi. Bir zabıta memurunun da ameliyata alındığı öğrenildi.

31442766.jpg

EMNİYET MÜDÜRÜ: OTOBÜSÜN DOĞALGAZ SİSTEMİYLE İLGİLİ

Patlamada otobüste bulunan polislerle, dışarıda bekleyen zabıtalar yaralandı. Yaralılar, başta İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere, Çapa ve Cerrahpaşa'daki Tıp Fakültesi Hastanelerine kaldırıldı.

Durumu ağır olduğu belirtilen bir polis ve zabıta memuru Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İstanbul Emniyet Müdür Mustafa Çalışkan da yaralılardan 11'inin bulunduğu Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Yetkililerden bilgi alan Çalışkan, çıkışta basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Çalışkan, “Otobüsün doğalgaz sistemiyle ilgili bir şey. Arkadaşlar ilgileniyor. Bir arkadaşımızda biraz sıkıntı var. Diğerleri hafif yaralı" dedi.

YARALILARIN DURUMU İYİ

Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kaza alanı polis tarafından emniyet çemberine alındı.

FACİAYA KILPAYI

 Patlama sonrası otobüsün alev almaması olası bir facianın önüne geçti. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevkedildi. Olay yerinde inceleme sürüyor.

AYNI YERDE İKİNCİ KEZ KAZA

Aynı yerde yaklaşık 3 ay öncede İETT otobüsü kaza yapmıştı. Yakıt deposu patlayan otobüsün sürücüsü ağır yaralanmıştı.

İŞTE OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun teröre karşı yapacakları miting öncesinde güvenlik önlemlerini almak üzere Yenikapı’daki miting alanına giden Çevik Kuvvet polisleri kaza geçirdi. Polisleri taşıyan doğalgazlı belediye otobüsü, Yenikapı Namık Kemal Caddesi’nde bulunan üst geçide çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüste bulunan doğalgaz deposunda patlama meydana geldi.

Meydana gelen patlamada otobüsün içinde bulunan çevik kuvvet polisleri ile çevrede bulunan zabıtalardan toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edilirken zabıtaların otobüsten kopan parçaların kendilerine isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kaza alanı polis tarafından emniyet çemberine alındı.
Öte yandan, yaklaşık 3 ay önce doğalgazlı belediye otobüsü aynı üst geçitte çarpmış ve alev alarak kullanılmaz hale gelmişti.