BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.430,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İdris Naim Şahin'le ilgili sır ortaya çıktı!

İdris Naim Şahin İçişleri Bakanlığı görevinden alındı ve yerine Muammer Güler getirildi. Bu revizyon ile birlikte Şahin'e ait 19 aylık sır ortaya çıktı

Abone ol

İçişleri bakanlığından alınan İdris Naim Şahin'in 19 aydır sırrını Radikal yazarı Ömer Şahin köşesine taşıdı.

Son yapılan seçimlerde Ordu'da liste başı olan Enver Yılmaz Ordu'dan alınarak istanbul'a kaydırıldı. Yılmaz bu işe çok bozuldu ve İdris Naim Şahin'i protesto amaçlı sakal bıraktı.

Bu sır protestonun ayrıntılarını Ömer Şahin köşesinde yazdı. İ

İdris Naim Bey tıpkı Binali Yıldırım, Ömer Dinçer, Veysel Erogğlu gibi Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir kadrosundan siyasete taşıdığı isim. AK Parti’nin kurucu kadrosundan. İlk iki dönem milletvekili olarak tercihi ‘doyduğu’ kent İstanbul oldu. ‘Doğduğu’ yer Ordu ile ilişkisi daha çok kültürel boyutta kaldı.

İDRİS NAİM ŞAHİN'DEN ÇİZGİ YEDİ

2011 seçimlerine girerken İdris Naim Bey’e ‘Güreş Ağa’sı olduğu memleketi Ordu’ya dönüş yolu göründü. Eski Enerji Bakanı Hilmi Güler’in yerine Ordu listesinin başına yerleşti. Bir nevi ‘siyaset ağa’sı olmuştu. Listeyi de şekillendirdi. Tabanda sevilen ve 2 dönemdir Ordu milletvekili olan Enver Yılmaz’ı istemiyordu. Enver Yılmaz, Başbakan’ın da güvendiği genç siyasetçilerdir.  Partinin teşkilat başkan yardımcısıydı. Yine de çizgi yemişti İdris Bey’den. Kendisi ‘Ordu liste başı’ olurken Enver Yılmaz İstanbul’a gönderildi.

EŞİNE AZ RASTLANIR BİR PROTESTO

Bu durum Yılmaz’a çok dokundu. O günden sonra Şahin’le konuşmadı. Mecbur kalmadıkça aynı ortamda bulunmadı. Küskünlük, kırgınlık, Şahin İçişleri Bakanı olunca siyasi tarihte eşine az rastlanan bir eyleme dönüştü. Sakal bırakmııştı. ‘Hacı’ sakalına benzemiyordu. Görenler şaşırdı. Bunun protesto amaçlı olduğunu yakın dostları dışında kimseye söylemese de kulaktan kulağa yayıldı. Başbakan Erdoğan da öğrenmişti. Partiden gelen “Barışın artık”, “Protestoyu bırak” telkinleri sonuç vermedi. Yılmaz, “O, bakanlıktan gidene kadar sakalı kesmeyeceğim” diyordu. İdris Bey, dün itibariyle bakanlığı devretti. Enver Bey’in sakalı kesip kesmeyeceğini salı günü AK Parti Grup toplantısında göreceğiz.