BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.425,76
HABER /  POLİTİKA

İdris Naim Şahin'den uçuk Öcalan iddiası

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, görevden alınmasını Abdullah Öcalan'ın istediğini belirterek olay yaratacak açıklamalar yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, kendisinin Abdullah Öcalan istediği için görevden alındığını öne sürdü.

İdris Naim Şahin, “Benim görevden alınmam konusu çok gizli ve anlaşılmaz değil. Öcalan’ın ‘Faşist bakan görevden aldırılmıştır’ ifadesi, Öcalan’ın Ada’da koğuş arkadaşıyla yaptığı konuşmanın tespiti ve deşifresi olarak internette duruyor” dedi.

Bugün gazetesinden Seda Şimşek’e konuşan İdris Naim Şahin'in açıklamalarının ilgili kısmı şöyle:

MİLLİ İRADE TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BAŞIYLA PAYLAŞILDI

Sizin görevden alınmanızı Öcalan’ın istediği yönündeki iddiaların doğruluk payı var mı?

Benim görevden alınmam konusu çok gizli ve anlaşılmaz değil. Öcalan’ın “Faşist bakan görevden aldırılmıştır” ifadesi, Öcalan’ın Ada’da koğuş arkadaşıyla yaptığı konuşmanın tespiti ve deşifresi olarak internette duruyor. Şu anda milli irade, terör örgütünün başı ile paylaşılmış vaziyette. Sadece İçişleri Bakanı’nın görevden alınmasıyla ilgili bir etkileşim söz konusu değil, gerekirse başka bakanları da aldıracak bir güç paylaşımı var. Hükümeti istemeye istemeye belli bir rotada, uzaktan kumandalı bir araç gibi yönlendiren bir güç var. Açıkça “Milli çıkarlar, ülke bütünlüğü her şeyin üstündedir” diyecek bir bakanı şu anda bu siyasi kadronun işbaşında tutması mümkün değil.

ADADAKİ KONUŞMALAR AKIL DIŞI

Bu Ada’da yapılan görüşmelerle ilgili notları, neler söylendiğini siz görüyor muydunuz?

Örnek olarak bazılarına bakmıştım. İlk zamanlar devletin bütününün kontrolünde değildi. Bu açlık grevleri senaryosundan sonra Ada ile görüşme, bakan olarak benimle paylaşılmadan yapıldı. Bakan olarak bana açıkça haber verilmiyor, benim özel bilgim oluyor. Oradaki konuşmaların çoğu akıl dışıydı.