BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

İdris Naim Şahin'den bomba transfer

Yeni parti hazırlığına giren İdris Naim Şahin'in MHP'den CHP'ye geçen flaş isim Mansur Yavaş'ı transfer edeceği konuşuluyor.

Abone ol

17 Aralık darbe girişiminden önce AK Parti'den istifa eden İdris Bal Demokratik Gelişim Partisi'ni kurmasının ardından şimdi de yeni bir parti adımı İdris Naim Şahin'den geldi. Şahin'in olay olacak bir isim üzerine transfer hazırlıkları yaptığı iddiaları gün yüzüne çıktı.

Şahin, parti kuracağı haberleriyle gündemi sarsmışken bir bomba daha patlatacak. TV 6 ekranlarından Gazeteci Gülümhan Gülten'in programına katılan, MAK Danışmanlık'ın sahibi Mehmet Ali Kulat, 30 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Melih Gökçek ile yarışan, MHP'den CHP'ye geçişiyle gündemin ortasına oturan Mansur Yavaş'ın İdris Naim Şahin'in kuracağı partiye katılacağını ileri sürdü.

KÜSKÜNLER ŞAHİN'İN PARTİSİNDE Mİ TOPLANACAK?

MANSUR YAVAŞ PARTİYE GİRECEK Mİ?
YENİ AÇIKLAMA

İdris Naim Şahin'in gözde transferi olacağı söylenen Mansur Yavaş twitter üzerinden açıklama yaptı. Yavaş şöyle dedi;

-"Kurduğumuz Sevdamız Türkiye Platformu haricinde hiç bir siyasi ile irtibatım ya da çalışmam bulunmamaktadır. Saygı ile duyururum."

Partinin adı henüz doğrulanmadı ama AK Partili eski küskünlerin bu oluşumda yerini alacağı söyleniyor. Daha da dikkat çekici olanı; bir süre önce MHP'den gelen istifaların da Şahin'in daveti üzerine olduğu iddiası. Sadece onlar da değil... Aralarında yine Ak Partili eski Bakan Ertuğrul Günay'ın ekibinin olduğu sosyal demokrat bir kanadın da 'Şahin'in partisine geçeceği konuşulanlar arasında.

YAVAŞ MHP'DEN CHP'YE TRANSFER OLMUŞTU

MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Yavaş, sonrasında ilginç bir çıkış yapmış, partisini eleştirdiği mektubu basınla paylaşmıştı. Doğal olarak da MHP'yle yolları ayrılmıştı.
Mansur Yavaş'ın CHP'liliği hala -özellikle ana muhalefet partisinin tabanında- sorgulanırken Kulat'a göre bu adresin değişmesi an meselesi. Yavaş, milliyetçiliğiyle de tanınan Şahin ile yeni partide omuz omuza siyaset yapacak!