BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.428,90
HABER /  POLİTİKA

İdris Naim Şahin neden istifa etti?

Kendi deyimiyle "18 ay 20 gün" bakan koltuğunda oturan İçişleri eski Bakanı neden dün AK Parti'den istifa etti?

Abone ol

İNTERNETHABER- ÖZEL İÇERİK

Kendi deyimiyle "18 ay 20 gün" bakan koltuğunda oturan İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, dün sürpriz bir kararla AK Parti'den istifa etti. Açıklamasında “Kuruluşundan beri yer aldığı AK Parti’nin başarı hikayelerinde olmaktan sevinç ve gurur duyduğunu” belirten İdris Naim Şahin çözüm süreci ve Yolsuzluk Operasyonu sonrasında emniyet ve yargı üzerindeki yeni düzenlemeleri eleştiren bomba bir dizi yorum yaptı.

"KÜRTLERE TAVİZ İÇİN KOLTUĞUMDAN OLDUM"

Yakınlarına "Kürtlere taviz vermek için görevden alındım" dediğini söyleyen ve Bakanlık görevinden alınınca kırıldığı konuşulan Şahin, dün yapılan yeni revizyonda kabine'de kendisine görev verilmesini beklediğini, ancak görev alamayınca kırgınlığının arttığı söyleniyor.

GAFLARIN BAKANI İDRİS NAİM ŞAHİN

İdris Naim Şahin, Bakanlık koltuğunda oturduğu "18 ay 20 gün" boyunca, yaptığı gaflarla da gündemde kalmıştı.

Şahin'in İçişleri Bakanı olarak ilk tepki gören açıklaması, Ankara Kumrular Sokak'ta gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerden kameralar önünde 'adet' diye bahsetmesiydi.

Samsun'da jandarmanın terörist sanıp ateş açtığı iki kardeşten birinin ölmesi üzerine aileye taziye ziyaretine giden Şahin, 'Aksilik bu ya öbürü de ölebilirdi' ifadesini kullanmış ve sosyal medyanın diline düşmüştü.

Şahin yine kendisine mikrofon uzatılan bir anda, 'Her an Kuzey Irak'a kara harekatı yapabiliriz' diyerek gündemi hareketlendirmiş, ancak bu açıklaması bizzat Başbakan Erdoğan tarafından yalanlanmıştı.

Erzurum'a yaptığı bir gezi sırasında da, vatandaşın kendisine , 'Sizi gördüğüme çok sevindim Bakanım' demesine karşılık Şahin, "böyle kuru kuru sevinmek olmaz. Takla at, oyna" demişti.

Şahin, Van'daki depremzedeleri ziyaretinde ise, çadırdakilere "Saray gibi burası" demiş, bu sözleri de tepki almıştı.

Bakanların istifası ve yeni kabinenin açıklanması ile aynı güne denk gelen açıklama hem kadaları karıştırdı hem de İdris Naim Şahin neden istifa etti sorusunu gündeme getirdi.

ORDU'DAN BELEDİYE BAŞKANI MI OLACAK?

Kulislerde konuşulanlara bakılırsa Şahin, milletvekili olduğu Ordu’da Belediye Başkan Adaylığına hazırlanıyor.

2014 yerel seçimleri için AK Parti'nin aday belirleme sürecinde, İdris Naim Şahin'in Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmak istediği bilgisi kulaklardaydı.

Başbakan Erdoğan, Belediye Başkanlığı için başka bir ismi aday gösterince, anlaşmazlık su yüzüne çıkmıştı.  AK Parti'nin tüm il belediye başkan adayları, o ilin vekilleriyle bir arada tanıtılırken Ordu ilinin belediye başkan adayı tanıtımında, İdris Naim Şahin kürsüye çıkmamıştı.

ÜÇ PARTİ'DEN TEKLİF ALDI

Kulislerde konuşulanlara bakılırsa, Şahin, Ordu Belediye Başkanı Adaylığı için geçenlerde Saadet Partisinden ve MHP'den; dün de BBP'den belediye başkanlığı teklifi aldı.

Şahin henüz yola hangi partiyle devam edeceği belli değil. Kulislere bakılırsa Şahin'in bağımsız belediye başkan adayı olma olasılığı da var.