BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.429,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İdris Naim Şahin geri dönüyor!

Bir önceki kabinenin her söylediği olay olan bakanı İdris Naim Şahin aktif siyasete yerel yönetimlerle dönüyor.

Abone ol

İNTERNET HABER - İktidar partisi AK Parti'de yerel seçim heyecanı artarak devam ediyor. AK Parti'nin 21 şehirde yaptırdığı anketlerde öne çıkan isimlerin aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kulislerde adaylığı konuşulan en dikkat çekici isim ise eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin.

İDRİS NAİM ŞAHİN ORDU'DA ADAY OLACAK

İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde gafları ve açıklamalarıyla hem AK Parti muhalefet partililer için ilginç bir isim olan Şahin, AK Parti'nin Ordu'daki adayı olacak.

GERİ DÖNÜYOR

İdris Naim Şahin, bakanlıktan ayrıldığı günden beri medyada yer almamış, bu yüzden de "köşesine çekildi" yorumlarına neden olmuştu.

a.20130911144957.jpg

KABİNE REVİZYONUNA KIZMIŞTI 

İdris Naim Şahin görevini Muammer Güler'e devrederken Başbakan'a ince bir sitemde bulunmuştu. "İnşaallah siz de benim gibi 18 ayda 20 günde değil gönlünüzün istediği zaman ayrılırsınız" demişti.

ERDOĞAN SAHİP ÇIKMIŞTI

Şahin'in sitemi sonrası görev değişikliği hakkında konuşan Başbakan Erdoğan, eski yol arkadaşına sahip çıkmıştı.

”İdris benim çok eski arkadaşım. İmam hatip okulundan sınıf arkadaşım aynı zamanda. Yani çalışkan, şey olarak öyle pek diplomaya doyan bir arkadaşımız da değil. Bu süreç içerisinde tabi biz her şeyi değerlendiriyoruz yani tek gönülle işe bakmıyoruz. Bu değerlendirmeler içerisinde de bütün bu bakışta bu istişarelerimiz vesaire... Bu süreç içerisinde böyle bir değişimin, çünkü terör olayı bizim için çok önemli bir süreç. Bir de tabi İdris kardeşim aslında gözü kara bir kardeşimdir. Terör bölgesinde vesairede filan falan... Oralarda görünmesi, orada yaptığı görevleri vesairesiyle gözü kara bir arkadaşımızdır. Yani bu noktada herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Böyle bir değişimin olması ihtiyacı, yaptığımız bazı araştırmalar neticesinde doğduğundan bu adımı atalım dedik. Hayırlısı olur inşallah.”