BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

İdris Bal'ın partisinden ilk istifa!

İdris Bal'ın kurduğu Demokratik Gelişim Partisi'nden istifa eden ilk isim Fevzi Bubilik oldu.

Abone ol

Gülen Cemaatine yakınlığıyla bilinen bağımsız milletvekili İdris Bal'ın dün açılışını yaptığı ve kurduğunu ilan ettiği Demokratik Gelişim Partisi (DGP) ilk firesini bugün verdi!

Kurulma haberlerinin ortaya çıktığı ilk günlerden bu yana  bazı köşe yazarları ve siyasetçilerce ''Tuzluk Partisi' olarak adlandırılan partiden ilk istifanın gelmesi sosyal medyanın diline düştü. DGP'nin kruucularından Fevzi Bubilik, partide demokrasi dışı bir ortam olduğunu kaydederek istifa ettiğini açıkladı. 

İstifa eden ismin  partinin kurucularından olması ise adeta alay konusu oldu. Bubilik'in 'İdris Bal'ın gücünün yetmediği şeyler var, Bal'ın üzerinde bir güç var' sözleri oldukça dikkat çekti.

fevzi-bubilik.jpgİLK TOPLANTIDAN SONRA PARTİYİ BIRAKTI

Fevzi Bubilik, DGP'yi ilk toplantıdan sonra bıraktığını açıkladı. İlk etapta İdris Bal'a parti ile alakalı bazı tereddütleri olduğunu söylediğini ve partinin bir grup endeksli olmayacağına dair garanti aldığını belirten Bubilik, daha birinci toplantıda bir emrivaki ile karşılaştıklarını ifade etti.

"HAKARETE UĞRADIM"

Başkanlık Divanı'nı oluşturma konusunda itiraz ettiğini söyleyin Fevzi Bubilik, toplantıda yaptığı itiraz sonrasında İşadamı Kani Kudu ile tartıştıklarını ve Kudu'nun kendisine 'fitneci' diyerek hakaret ettiğini ifade etti. Parti ile ilgili bir takım kararların oldu bittiye getirilerek alındığını ve partide demokrat bir ortam olmadığını söyleyen Fevzi Bubilik, sonrasında istifa ettiğini belirtti.

"İDRİS BAL'IN GÜCÜNÜN YETMEDİĞİ İŞLER VAR"

"Daha Kurucular Kurulu'nun tamamı oluşmadan karar alamazsınız, bu demotratik olmaz" diyen Fevzi Bubilik, parti toplantısındaki tavrın ve tutumun iyi olmadığını ve İdris Bal'ın ötesinde partiye etki eden bir gücün olduğunu iddia etti. İdris Bal'ı yakın bir zamanda tanıdığını ifade eden Fevzi Bubilik, Bal ile bir sorunu olmadığını buna rağmen Bal'ın gücünün yetmediği bir takım şeylerin olduğuna üzülerek şahit olduğunu dile getirdi.

"KURUCULAR KURULU'NUN TAMAMI OLUŞMADAN KARAR ALAMAZSIN"

"Daha Kurucular Kurulu'nun tamamı oluşmadan karar alamazsınız, bu demokratik olmaz" diyen Fevzi Bubilik, parti toplantısındaki tavrın ve tutumun iyi olmadığını ve İdris Bal'ın ötesinde partiye etki eden bir gücün olduğunu iddia etti. İdris Bal'ı yakın bir zamanda tanıdığını ifade eden Fevzi Bubilik, Bal'la bir sorunu olmadığını buna rağmen Bal'ın gücünün yetmediği bir takım şeylerin olduğuna üzülerek şahit olduğunu dile getirdi. 

İDRİS BAL'IN PARTİSİNİN AÇILIŞI BÖYLE GERÇEKLEŞMİŞTİ




PARTİNİN AMBLEMİ 'EL' 

Amblemi el olan DGP'nin tüzüğünü de açıklayan İdris Bal toplantı sonrası parti üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirmişti.

Cemaat-hükümet tartışmalarının başlamasının hemen ardından AK Parti'den istifa eden Bal, düzenlediği bir basın toplantısında partileşme konusunda uzun süredir çalışmalarının olduğunu belirtmiş, 1,5 - 2 yıllık bir istişare sürecini yaşadıklarını söylemişti.

el.20141106155621.jpg

PARTİNİN LOGOSU

Bal, partinin logosunun kırmızı renk içinde yer alan beyaz bir el olduğunu söylemişti.  Bal, partinin açılış töreninde "Tren kalkmıştır, bu tren farklı duraklarda duracaktır. Tüm cesur insanları, sağcısıyla solcusuyla demokrasiye inanan insanları, yalan iftira karşısında ben de varım diyen insanları, delikanlıları, cesur hanımefendileri, beyefendileri aramıza, buraya davet ediyoruz" diye konuşmuştu.