BIST 9.754
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İdris Bal'ın partisi o kurumu göreve çağırdı

İdris Bal'ın lideri olduğu DGP'nin Genel Başkan Yardımcısı hükümetin azledilmesi çağrısında bulundu.

Abone ol

Demokratik Gelişim Partisi (DGP)'nin Genel Başkan Yardımcısı Kani Kudu, Anayasa Mahkemesi'ne seslenerek, hükümeti azletmesini istedi, Anayasa Mahkemesi'nin böyle bir yetkisi olduğunu iddia etti.

Cemaate yakınlığıyla bilinen Demokratik Gelişim Partisi Anayasa Mahkemesi'ne çok konuşulacak bir çağrıda bulundu.

Dershane krizinden sonra AK Parti'den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın kurduğu Demokratik Gelişim Partisi (DGP)'nin Genel Başkan Yardımcısı Kani Kudu, 14 Aralık operasyonuna tepki gösterdi.

AZLETME YETKİSİ VAR

Gözaltına alınan sanıkların bulunduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde basın mensuplarına konuşan Kani Kudu, çağrısında şunları söyledi:

"Soykırım mahkemelerini her ne kadar Türkiye imza atmamışsa da görev çağırıyorum. Uluslararası insan örgütlerini göreve çağırıyorum. Anayasa mahkemesine de müracaatımız oldu. Anayasa mahkemesi dedi ki anayasa kuralları bellidir. Anayasa hakimin savcının namusudur. Bir vatandaşın namusudur. Anayasa olmazsa bir ülkede yaşanmaz. Bugün anayasa rafa kaldırıldı. Anayasa bir yıldır yok. Anayasanın rafa kaldırıldığı yerde Anayasa mahkemesi ne iş yapar? Anayasa Mahkemesi'nin önünde bir sürü dosyalar var. Neden bu dosyaları bekletiyorsun? Biz Anayasa Mahkemesi'nden gerekirse hükümeti azletmesini bekliyoruz. Böyle bir yetkisi var. Çünkü fevri uygulamaları olan Anayasayı rafa kaldıran tüm kurumlara baskı yapılıyor. Mesleki yeminlerde ne yazılıyorsa ona göre davranmalarını istiyoruz. Legal görünümlü illegal yapıdan Türkiye'nin bir an evvel kurtulması lazım. "