BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA

İdris Bal'dan MHP'ye peşmerge eleştirisi

Bağımsız Milletvekili İdril Bal, peşmergenin şov yaptığını belirterek, tezkereye destek veren MHP'yi eleştirdi.

Abone ol

AK Parti'den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne bağlı peşmergelerin Kobani'ye gitmek için Türkiye'ye giriş yapmalarını sert bir dille eleştirdi. 

Peşmergelerin şov yaptığını belirten İdris Bal'ın eleştirilerinden MHP de nasibini aldı. Tezkereye 'evet' diyen MHP için şu ifadeleri kullandı: Maalesef bu tezkere bazı muhalefet vekillerinin desteğiyle Meclis’ten geçti. Gördük ki tezkeredeki muğlak ifadelerin amacı buymuş...

BAĞIMSIZ TÜRKİYE İMAJINA BÜYÜK DARBE

Yazılı bir açıklama yapan Bal, "Dış politikası iflas eden hükümetin son icraatı Türkiye Cumhuriyeti topraklarını silahlı peşmergelere açmak oldu. Üstelik Cumhuriyet Bayramı'nda. Bir yanda Türk Silahlı Kuvvetleri resmi geçit yaparken diğer yanda silahlı peşmergeler adeta şov yaparak Habur’dan Türkiye’ye girdi ve Suruç’a ulaştı. Güçlü ve bağımsız Türkiye’nin imajına büyük darbe indiren bu görüntünün arkasında muğlak ifadelerle Meclis’ten geçirilen tezkere bulunuyor" ifadelerini kullandı.

MHP'Yİ DE ELEŞTİRDİ

Tezkerede ülkemize gelecek silahlı güçlerin "yabancı ülke askeri" olarak tanımlandığını hatırlatan İdris Bal, şöyle devam etti:

"Bu ülke hangisi, kaç asker, taşıdıkları mühimmatın niteliği tezkerede belirtilmedi. Ve maalesef bu tezkere bazı muhalefet vekillerinin desteğiyle Meclis’ten geçti. Gördük ki tezkeredeki muğlak ifadelerin amacı buymuş.

Peşmergeleri, ülkemizin adeta terör örgütünün inisiyatifine terk edilen bölgesinden muzaffer ordu edasıyla geçirmekmiş. Hükumet belli ki Suriye stratejisini ABD güdümünde belirliyor. Sayın Erdoğan’ın birkaç gün içinde kendini defalarca yalanlayan açıklamalar yapması da bunun delilidir.

Biz diyoruz ki 2010’dan beri Suriye’yle ilgili attığınız her adım yanlıştı. Bunda da ısrar ediyorsunuz. En azından devletin imajına, gücüne ve bütünlüğüne halel getirecek adımlardan uzak durun."