BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,37

İdris Bal Kimdir?

İdris Bal, 25 Nisan 1968'de Kütahya Altıntaş'da doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Nesrin'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Nottingham Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Manchester Üniversitesinde aynı bölümde tamamladı. Polis Akademisinde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1998'de yardımcı doçent oldu. Polis Bilimleri Dergisi...

İdris Bal, 25 Nisan 1968'de Kütahya Altıntaş'da doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Nesrin'dir.

Öğretim Üyesi Prof. Dr; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Nottingham Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Manchester Üniversitesinde aynı bölümde tamamladı.

Polis Akademisinde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1998'de yardımcı doçent oldu. Polis Bilimleri Dergisi editör yardımcılığı görevini yürüttü. Fulbright programı çerçevesinde Harvard Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Merkezinde ziyaretçi akademisyen olarak bulundu. 2004 yılında doçent oldu. Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinde ve Enstitüsünde görev yaptı. Atılım ve Başkent Üniversitelerinde ders verdi. ASAM'da kısmi zamanlı araştırmacı olarak çalıştı ve Politika Merkezi direktörlüğünde bulundu. 2010'da profesör oldu. Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. Çok sayıda makalesi ve 8 kitabı yayınlanmıştır.

 

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Bal, evli ve 6 çocuk babasıdır.