BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  POLİTİKA

İdris Bal AK Parti'yi topa tuttu!

AK Parti'den geçen yıl istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal, eski partisini topa tuttu. Bal, çok büyük yolsuzluk iddiasının üstü örtülüyorsa bu hayırlı olmaz" dedi.

Abone ol

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, yolsuzluk soruşturmasına verilen takipsizlik kararını eleştirdi. Bal, "Hangi ülkede olursa olsun, bir iddianın üstü örtülüyor, üzerine gidilmiyor, bunca delile rağmen sulandırılıyor, çok büyük yolsuzluk iddiasının üstü örtülüyorsa bu hayırlı olmaz" dedi.

Takipsizlik kararının demokratikleşme ve yargının adalet dağıtabilmesi açısından geri adım olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE YALNIZLAŞTI VE İTİBARSIZLAŞTI

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Bal, büyük demekle büyük, lider demekle lider ülke olunmadığını ifade etti. Birleşmiş Milletler'de yapılan seçimi Türkiye'nin kaybetmesinin ülkenin geldiği durumu gösterdiğini dile getiren Bal, Türkiye'nin daha önce BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine aday olduğunda 151 oy alırken, şimdi 60 ülkenin oy verdiğini hatırlattı. Türkiye'nin yalnızlaştırıldığını, itibarsızlaştırıldığını belirten Bal, hükümetin, ülkeye zarar vermeyi bırakması, frene basması gerektiğini söyledi.

YARGI PAKETİ PSİKOLOJİK SAVAŞIN ADIMI

"Dün Türkiye'yi model ülke olarak gösterenler, bugün 'Ey Türkiye, hükümet, Erdoğan yanlış yapıyorsunuz, demokratikleşme yönünde değil, antidemokratik adımlar atıyorsunuz, hukuku askıya alıyorsunuz, medyaya baskı yapıyorsunuz' diyorlar" diyen Bal, 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesini eleştirdi.

Bu kararın HSYK'daki değişikliklerden sonra geldiğini dile getiren Bal, söz konusu kararın, ülke, iktidar, ülkenin itibarı ve sosyal barış için hiç hayırlı olmadığını belirterek "Hangi ülkede olursa olsun, bir iddianın üstü örtülüyor, üzerine gidilmiyor, bunca delile rağmen sulandırılıyor, çok büyük yolsuzluk iddiasının üstü örtülüyorsa bu hayırlı olmaz. Bakanların çocukları, Sarraf, Halk Bankası Genel Müdürü ve etrafındaki kişiler artık aklanmış oldu. Bu demokratikleşmemiz açısından, yargının adalet dağıtabilmesi anlamında geri adımdır. İnsanların adalete güveni anlamında çok önemli boşluk, zafiyettir. Yargı paketi, HSYK adımı, 17 Aralık sonrası gerçekleştirilmeye çalışılan algı yönetimi, psikolojik savaşın adamıdır. Paket, yürütmenin, hükümetin, AKP'nin elinde sevmediklerini, kızdıklarını, kendini eleştirenleri hizaya getirmek, haddini bildirmek, burnunu sürtmek için kullanılacak net bir enstrümandır. Vurmak, sindirmek için kullanabilecekleri maddeleri Meclis'ten geçirmeye çalışıyorlar." şeklinde konuştu.