BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  GÜNCEL

İDO'dan sonra TURYOL da mı seferleri durduruyor flaş açıklama

İDO'nun ekonomik gerekçelerle İstanbul'daki iç hat taşımacılığını durdurmasından sonra İstanbul Boğazı'nda günde 470 sefer yapan TURYOL'dan da "Her an kontak kapatabiliriz" açıklaması geldi...

Abone ol

İSTANBUL Boğazı'ndaki yolcu taşımacılığının en büyüklerinden Turyol'un Yönetim Kurulu Başkanı CHP’li Meclis Üyesi Yunus Can, İDO’nun  maliyetlerin karşılanamaz hale geldiği gerekçesiyle iç seferlerine son verdiğini belirterek "Turyol olarak biz de kontak kapatabiliriz. Akaryakıt giderlerimiz geçen yıla göre yüzde 143 arttı" dedi.

1 Aralık'ta iç hat seferlerine son verdiğini duyuran İDO'nun özelleştirilme süreci İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 19 Kasım tarihli oturumunda tartışma çıkardı. Tartışma sırasında söz alan Turyol Yönetim Kurulu Başkanı da olan CHP'li Meclis Üyesi Yunus Can, İDO'nun iç hat seferlerini durdurmasının nedeninin maliyetlerin çok yükselmesi olduğunu, geçen yıla göre akaryakıt giderlerinin yüzde 143 arttığını söyledi. Turyol'un da İDO'nun da kullandığı gemilerin motor parçalarının, yedek parçalarının yabancı menşeli olduğunu belirten Can, bu parçaların dövize endeksli olması nedeniyle giderlerin çok arttığını vurguladı.

HER AN KONTAK KAPATABİLİRİZ... İDO'nun deniz ulaşımındaki payının sadece yüzde 3 olduğunu aktaran Can "İDO'nun olağanüstü bir sefer sayısı yok. Biz Turyol olarak ya da başka özel şirketler o seferleri gerçekleştirebilir. Ama biz de Turyol olarak her an kontak kapatabiliriz. Maliyetlerimiz çok fazla arttı. İDO'nun iç seferlerini iptal etmesinin arkasında başka neden aramaya gerek yok tek neden maliyetlerin artık karşılanamaz hale gelmesi” diye konuştu.

GÜNLÜK ORTALAMA 470 SEFER... Turyol, İstanbul'da Kadıköy/Haydarpaşa-Eminönü/Karaköy ve Üsküdar-Eminönü/Karaköy hatlarında tarifeli olarak günlük ortalama 470 sefer yapıyor. Ada turu ve Boğaz turu da düzenleyen firma, Çınarcık, Kocadere, Esenköy ve Armutlu ilçelerine de sefer gerçekleştiriyor.