BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,67
ALTIN 2.529,05
HABER /  EKONOMİ

İDO için 20 talipli şirket sırada

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük şirketlerinden olan İDO'yu almak için yerli ve yabancılar kuyruğa girdi.

Abone ol

Blok satış yöntemiyle özelleştirilecek olan İDO'ya aralarında Türkiye'den büyük gruplar ve yabancı şirketlerin de bulunduğu 20'den fazla talip olduğu ve yıl sonuna kadar ihaleye çıkılacağı belirtildi.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, İDO'nun özelleştirme çalışmalarını yürüten Finansinvest'den Saruhan Doğan, "20'den fazla talipli şirketle görüştük. Yerliler, yabancılar, fonlar, stratejik yatırımcılar...Biz şirketi satışa çıkardık. Kabotaj Kanunu alıcının sorunu. O artık bir konsorsiyum bularak gereğini yapacaktır. Biz bilgi veriyoruz. Şu anda bilgi odasını açmış değiliz. Kasım sonu gibi ihale ilanına çıkmayı ve yatırımcıları davet etmeyi planlıyoruz. 2011'in ilk çeyreğinde ihaleyi bitirmiş oluruz diye düşünüyorum, sonrası Rekabet Kurulu gibi onay süreçleri vardır" dedi.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy da, bu yılın sonuna kadar ihale sürecini başlatacaklarını ve 2011'in ikinci çeyreğinde sürecin tamamlanmış olacağını söyledi.

Paksoy, "İsim veremem ama Türkiye'den başvuranlar arasında çok büyük gruplar olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Paksoy, "Türk stratejik talip şirketler ve yabancı fonlar var. Türkler ve yabancılar biraraya geliyor. Çok yoğun ilgi var. Yüzde 51'inin Türk olması şartı gözönüne alınarak konsorsiyumlar oluşuyor. Güzel olan şu. Çok yoğun ilgi var. İlgilenen firmalar arasında çok büyük aktörler var. Denizcilerin dışında da şirketler ilgili" diye konuştu.