BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.497,94
HABER /  DÜNYA

İdlib'den çok kötü haberler geliyor! Ölü sayısı korkunç

İDLİB'den gelen son dakika haberler korkunç. Beşar Esad yeni bir kimyasal saldırı düzenledi. Ölü sayısı korkunç. Gelen son haberlere göre ölü sayısı 100'ü aştı, 400 kişi yaralı. Daha korkunç olanı ilaç yok.

Abone ol

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen hava saldırısından korkunç haberler geliyor. Saldırıda kimyasal silah kullanıldığı bildirilirken ölü ve yaralı sayısı dehşete düşürdü. Katliamda ilk belirlemelere göre 100'den fazla kişi öldü.

Korkunç saldırı bu sabah erken saatlerde meydana geldi. Yerel kaynaklar, Suriye rejimine ait savaş uçakların İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun beldesine kimyasal gazla saldırdığını duyurdular. 

İdlib'deh haber merkezlerine ulaşan ilk görüntüler dehşete anlatıyor. İnsanlığın susup izlediği korkunç savaşta çocuklar ve kadınlar katlediliyor.

İdlib'den ulaşan son haberlere göre 100'den fazla kişinin öldüğü kimyasal katliamda 400 kişinin yaralandığı bildiriliyor. Katliamda hem ölen hem de yaralananların büyük bir kısmı kadın ve çocuklardan oluşuyor. Daha korkunç olan ise 400 yaralıya müdahale edilecek ilaç bulunmaması.

CESETLER TANINMAZ HALDE

İdlib'deki saldırının ayrıntıları da ürkütücü. Gelen son dakika haberlere göre saldırı kimyasaldı.Cesetlerin ise her yana saçıldığı ve tanınmaz halde olduğu bildiriliyor.

KADIN VE ÇOCUKLAR

Bölgedeki sivil savunma ekibi yetkilisi Enes Barakat, kimyasal saldırıda ölenlerin büyük bir kısmının kadın ve çocuklar olduğunu bildirdi. Barakat'ın verdiği bilgiye göre, yüzlerce kişi de kimsayal gazdan zehirlendi.

SAĞLIK BAKANI: 100'DEN FAZLA ÖLÜ

AA'nın aktardığına göre, Suriye geçici hükümeti Sağlık Bakanı Ferras Cundi, Esed rejiminin İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlediği kimyasal silah saldırısında 100'den fazla sivilin öldüğünü, çoğu çocuk 500 sivilin de gazdan etkilendiğini söyledi.

HASTANE VURULDU

Bakan Cundi ayrıca, İdlib'in Han Şeyhun beldesindeki kimyasal silahlı saldırının ardından yürütülen kurtarma çalışmaları sırasında bir sivil savunma merkezi ile bir hastanenin vurulduğunu söyledi. 

TÜRKİYE, YARALILARA SAHİP ÇIKIYOR

Gazdan etkilenenlerden kritik durumdaki biri erkek, kalanı kadın ve çocuklardan oluşan 15 kişi, ambulanslarla Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi.

TÜRKİYE'DEN AMBULANSLAR YOLA ÇIKTI

Beşşar Esed rejiminin klor gazlı saldırısına uğrayan İdlib'in Han Şeyhun bölgesindeki muhaliflerin talebi üzerine Hatay'dan 30 ambulans İdlib'e doğru yola çıktı. 

SON 10 GÜNDE 3 KEZ KİMYASAKL SİLAH KULLANILDI

Esed rejimi, son 10 günde üç kere sivillere yönelik klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısı düzenledi. 25 Mart'ta Hama'nın Latamne beldesinde 2 sivil ölmüş, 30'u gazdan etkilenmişti

ZEHİRLİ GAZ KULLANILDIĞI NASIL ANLAŞILIYOR?

Yaralananların bazılarında bayılma, nefes alma zorlukları, ağızdan köpük çıkma gibi komplikasyonlar gözlendi. Tıbbi kaynaklar, bu belirtilerin saldırıda zehirli gaz kullanıldığını ortaya koyduğunu söyledi.

BM REJİMİN KLOR GAZI KULLANDIĞINI DAHA ÖNCE TESPİT ETTİ

Rejim, zehirli gaz saldırıları suçlamalarını sürekli reddediyor. Ancak BM, rejimin özellikle Halep’te klor gazı kullandığını tespit ettiğini söylemişti.

300 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Suriye'de rejimin 2011'de başlayan barışçıl ayaklanmaları şiddeti kullanarak bastırma girişimlerinden sonra protestolar ülkede iç savaşa dönüştü. 7'inci yılına giren savaşta en az 300 bin kiş ihayatını kaybetti. 5 milyondan fazla Suriyeli, komşu ülkelere sığındı. Ülke içinde de 6 milyondan fazla kişi evinden oldu.