BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,06
HABER /  GÜNCEL

İdlib'de son durum Reuters duyurdu Esad rejimi vurmaya başladı

SURİYE 'nin İdlib kentinden son dakika sıcak haberler geliyor. Dünyanın gözünü çevirdiği İdlib'e Rusya'dan sonra Esad rejimi de saldırmaya başladı. Reuters, İdlib'e füzeler düştüğü ve Suriye ordusunun da İdlib bölgesini topçu ateşiyle vurmaya başladığını son dakika haberiyle duyurdu. ABD ve Rusya'dan arka arkaya açıklamalar geldi. Açıklamalarda Türkiye'ye de son dakika mesajlar verildi.

Abone ol

Rusya'nın Ankara Büyükelçisinin "İdlib ile ilgili Türkiye ile yakın temas içindeyiz" açıklamasının ardından ABD Maslahatgüzarı da Türkiye ile ilgili bir açıklamada bulundu. ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier, "İdlib'e müdahale ile ilgili Türkiye ile aynı endişeleri taşıyoruz" dedi.

İngiliz haber ajansı Reuters, dünkü Rus savaş uçaklarının saldırısının ardından bugün de Suriye ordusunun İdlib bölgesini topçu atışlarıyla vurmaya başladığını duyurdu.Dün Rusya'ya ait savaş uçakları, 22 günlük aranın ardından İdlib'e yönelik hava saldırısı düzenlemeye başlamıştı. 

İngiliz haber ajansı Reuters, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberinde, bugün muhaliflerin harekata hazırlandığı sırada, İdlib'e füzeler düştüğünü, Suriye ordusunun da İdlib bölgesini topçu ateşiyle vurmaya başladığını duyurdu.

İdlib nerede şu anda kimin elinde? İdlib'in son haritasına bakın!

4 MİLYONA YAKIN SURİYELİ SINIRDA: İdlib konusunun, 7 Eylül'de Tahran'da gerçekleştirilecek üçlü zirvede (Türkiye-Rusya-İran) masaya yatırılacak.Bölgede silahlı muhaliflerin yanı sıra, 4 milyona yakın sivil bulunuyor. Birleşmiş Milletler (BM) İdlib'e olası bir harekatın 250 bin ile 700 bin kişiyi yerinden edebileceği uyarısında bulunmuştu. Dün Rus savaş uçakları tarafından başlatılan ve Esed'in bugün karadan topçu atışları ile desteklediği saldırı ile bölgede katliam yapılmasından endişe ediliyor.

İRAN'DAN AÇIKLAMA: İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suriye'de "halka en az zararı vererek teröristleri İdlib'den çıkarmaya çalıştıklarını" öne sürdü. Zarif'in açıklaması şöyle:

"Halihazırda Suriye'de aşırılık ve terörizmle mücadele edenler işlerine devam etmelidir. Bunlar da Suriye'de Astana ve barış süreciyle gerginliğin azaltılması için en uygun adımları atanlardır. Eğer başkaları müdahale etmezse bu süreci daha iyi bir şekilde ve başarıyla neticelendirebiliriz."

ABD: TÜRKİYE'YLE AYNI ENDİŞEYİ TAŞIYORUZ: ABD Türkiye Müslahatgüzarı "İdlib'e olası müdahaleden endişe duyuyoruz. Türkiye'yle aynı endişeleri paylaşıyoruz" dedi.

RUSYA: TÜRKİYE İLE YAKIN TEMAS HALİNDEYİZ: Rusya’nın Ankara Büyükelçisi’nden önemli açıklamalar geldi. Büyükelçi açıklamasında “İran’da cuma günü yapılacak zirve Suriye’de çözüm için büyük fırsat. Kuzey Suriye’deki durumla ilgili Türkiye ile yakın temas halindeyiz” dedi.

İdlib haritası son duruma bakın Türkiye ile Rusya çatışır mı?

Trump'tan İdlib açıklaması: 'Yüzlerce insan ölebilir'