BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,11
HABER /  GÜNCEL

İdlib son durum korkutucu yeni bir saldırı daha oldu

İDLİB'de son durum korkutucu. Esad güçlerinin kimyasal saldırı düzenlediği İdlib'den gelen son dakika haberlerine göre bölgeye yeni bir hava saldırısı daha oldu.

Abone ol

İDLİB'e yeni bir hava saldırısı daha düzenlendi. Anadolu Ajansı Dış Haberler Editörü Ogün Duru'nun bölgeden aktardığı bilgilere göre rejim uçaklarının İdlib'i yeniden vurdu.

Öte yandan, İdlib'de gerçekleşen saldırının kimyasal silahla yapıldığı tespit edildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İdlib'den getirilmiş olan 3 ceset üzerinde Adana'da otopsi yapıldı. Yapılan otopsi sonucunda kimyasal silah kullanıldığı tespit edildi" dedi.

Suriye İdlib'deki kimyasal saldırıda hayatını kaybedenlerden 3'ünün otopsisi Adana'da yapıldı.

Bakan Bozdağ bugün Kırıkkale'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu an hem Dünya Sağlık Örgütü temsilcileri hem de Birleşmiş Milletler Kimyasal Silahları Yasaklama Organizasyonu temsilcilerinin olduğu bir çalışmayla bu otopsi tamamlanmış durumda. Esed'in kimyasal silah kullandığı, bu bilimsel incelemeyle de tespit edilmiş durumda" diye konuştu.

İDLİB ÖLÜ VE YARALI SAYISI KORKUNÇ

İdlib'deki sağlık yetkilileri önceki günkü saldırıda 50'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 300 kişinin yaralandığını belirtirken, Suriye'deki hastaneleri finanse eden uluslararası yardım kurumlarının bir koalisyonu olan Tıbbi Yardım Dernekleri Birliği ise ölü sayısının en az 100 olduğunu açıkladı.

İdlib'den 'Allah belanızı versin' diyeceğiniz görüntüler!