BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,52
HABER /  DÜNYA

İdamından sonra suçsuz olduğu anlaşıldı

Çin'de 18 yıl önce tecavüz ve cinayet suçlarından idam edilen kişinin suçsuz olduğu ortaya çıktı.

Abone ol
Şinhua ajansının haberine göre, ülkenin kuzeydoğusundaki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde 1996'da umumi tuvalette bir kadına tecavüz etmek ve kadını öldürmek suçundan idam edilen Huugjilt adında 18 yaşındaki kişinin masum olduğu açıklandı.
 
Huugjilt'in idam edilmesinden yıllar sonra Cao Cıhong adlı "seri katilin" cinayeti itiraf ettiği kaydedildi.
 
İç Moğolistan Özerk Bölgesi Yüksek Halk Mahkemesi Başkan Yardımcısı Cao Cianping'in, Huugjilt'in masumiyetini resmi olarak bildirerek ailesinden özür dilediği kaydedildi. Huugjilt'in masum olduğuna dair mahkeme raporunun ailesine verildiği ifade edildi.
 
Diğer yandan Huugjilt'in 62 yaşındaki annesi, "yanlış hükümden acı çeken oğlunun ruhunu rahatlatmak" amacıyla mahkeme raporunun kopyasını oğlunun mezarı önünde yakacağını dile getirdi.
 
Son açıklanan rapora göre, Huugjilt'in ve Yang Fın adındaki iş arkadaşının umumi tuvalet önünden geçerken kadın çığlığı duyarak ne olup bittiğine bakmak amacıyla tuvalete girdiği ve yerde yatan bir kadınla karşılaştıkları kaydedildi.
 
Yang'ın sessiz kalalım çabasına rağmen Huugjilt'in polise haber verdiği ve ardından tutuklandığı belirtildi. Huugjilt'in o dönem tüm itirazlarının mahkeme tarafından reddedildiği ve tutuklandıktan 61 gün sonra tecavüz ve cinayetten suçlu bulunarak idam edildiği vurgulandı.
 
Oğullarının masumiyetine inanan anne ve babanın, ülkenin üst mahkemelerine davanın tekrar incelenmesi için 2006'dan bu yana dilekçe gönderdikleri kaydedildi.