BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  GÜNCEL

İdam yolunda sır teklif

Hatırla Sevgili dizisindeki idam sahnesini izleyen ağabey Bora Gezmiş yıllardır saklanan bir sırrı da açıkladı;

Abone ol

ATV'nin reyting rekortmeni dizisi Hatırla Sevgili'de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edildiği geceyi konu olan bölümünü izleyen, ağabeyi Bora Gezmiş yıllardır saklanan bir sırrı da açıkladı:

"Süleyman Demirel, Deniz'e yurtdışında devlet bursuyla üniversite eğitimi teklif etti. Sovyetler Birliği de burs teklif etmişti ama o 'Kabul edemem' dedi."

İşte ağabey Gezmiş'in ağzından çarpıcı iddialar:

'TAKIM ELBİSELİ İKİ KİŞİ GELDİ'

"O dönemde İstanbul'daki evimize takım elbiseli, bellerinde silah olan 2 kişi geliyor. 'Başbakanlıktan geliyoruz. Başbakanımız bu eylemlerden çok rahatsız. Büyük üzüntü duyuyor. Uygun görürseniz, Deniz'i istediği bir batı ülkesinde, tüm masraflar devlet tarafından karşılanmak üzere üniversiteye gönderebiliriz. Başbakanımız yarın İstanbul'a gelecek. Olumlu ya da olumsuz bu konuda bir cevap verebilirseniz iyi olur' demişler. Babam da bu teklifi Deniz'e ileteceğini söylemiş."

Babasının teklifi Deniz Gezmiş'e iletip iletmediğini küçük kardeşine sorduğunu belirten Bora Gezmiş kardeşinin, "Deniz'i biliyorsun, babam ilettiyse bile kabul etmesi mümkün mü?" dediğini söyledi.

Sevgili'de 'Üçünü de biz gömdük'

İdamların olduğu gece Ankara'ya ertesi gün yapacakları görüş için baba oğul beraber gittiklerini kaydeden Bora Gezmiş o geceyi de şöyle anlattı:

"Ankara Ulus'ta bir otelde kalıyorduk. Gece saat 3-4 gibi resepsiyona polisler geldi, infazın gerçekleştiğini söylediler ve bizi Karşıyaka mezarlığına götürdüler. Hüseyin İnan'ın babası Hıdır İnan ile Yusuf Aslan'ın babası Beşir Aslan ve eniştesi de oradaydı. Deniz yakın arkadaşı Taylan Özgür'ün yanına gömülmek istemiş. Haberimiz olmadığından ben 'İstanbul'a götürelim' dedim. Ancak görevliler 'Hemen gömün' dedi. O gece beş kişi sırayla üçünü de defnettik. Kimse de bize yardım etmedi." (Sabah)