BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.435,44
HABER /  DÜNYA

İCRA KARARINA DİRENEN ANNE VE KIZLARI POLİSE SİLAH ÇEKTİ

Sultanbeyli’de, icralık evlerini boşaltmamak için kendilerini eve kilitleyen anne ve çocukları, eve girmek isteyen polislere silah çekti. El...

Abone ol

Sultanbeyli’de, icralık evlerini boşaltmamak için kendilerini eve kilitleyen anne ve çocukları, eve girmek isteyen polislere silah çekti. Ellerinde benzin dolu pet şişe ve çakmakla polise direnen aile fertleri, icra durdurulmazsa kendilerini yakacaklarını söyledi.
Alınan bilgiye göre, Abdurrahmangazi Mahallesi Kosova Sokak 7 numarada oturan Tuncay Kavaklıoğlu ve ailesi, 8 yıl önce başlayan icra davasının kendi aleyhlerinde sonuçlanması nedeniyle 20 gün önce kendilerini eve kilitledi. Oturdukları bina ve arazinin sahibi görünen ailenin büyüğü Eyiman Kavaklıoğlu’nun 2005 yılında imzasının taklit edilerek borçlandırıldığını iddia eden aile, evlerini terk etmeyeceklerini ifade etti.
İcra memurlarının bu sabah çevik kuvvet ekipleriyle birlikte icra için eve geldiğini gören Hanım Kavaklıoğlu ile çocukları Zuhal (15), Zevcan (16), Zeynep (18) ve Ahmet Zafer (11), kapıları ve pencereleri kilitleyerek kapı arkasına mutfak tüplerini yığdı. Evin içine benzin döken aile fertleri ayrıca içine benzin doldurdukları pet şişeleri yanlarına aldı. Sık sık pencereye çıkıp eve girilmesi halinde kendilerini yakacaklarını söyleyen aile fertleri icra memurlarının gitmesini istedi.
Polis, aile fertlerinin kendilerini yakması ihtimaline karşı, sağlık ve itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Çevik kuvvet ekipleri ve sivil polisler bahçede beklerken, çağrılan çilingir kapıyı açmak istedi. Polisin ve çilingirin uzaklaşmasını isteyen aile fertleri olumsuz cevap alınca bu kez polislere silah çekti. Hanım Kavaklıoğlu ile iki kızı evin girişinde bulundurdukları 3 tabancayı polislere doğrultarak uzaklaşmalarını istedi. Bunun üzerine polis ekipleri kapıyı açmaktan vazgeçti. Bir süre daha bahçede bekleyen polis ve icra memurları dışarı çıkarak uzaklaştı. Ailenin silahlı eylemi nedeniyle polis ve icra memurları evden ayrıldı.
(İHA)