BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.434,92
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İçki dersi kararı turizmcilere kabusu oldu!

Turizm ve otelcilik liselerinde alkol servisi dersinin kaldırılması önerisi sektörde tepkiyle karşılandı...

Abone ol

Anadolu otelcilik ve turizm liselerinde okutulan "alkollü içki ve kokteyl hazırlama" dersinin kaldırılması önerisi 19. Milli Eğitim Şurası’nda kabul edildi. Önerinin kabul edilmesinin ardından turizm sektörü temsilcilerinden ilk tepkiler de gelmeye başladı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık dersi kaldırma kararının istihdam ihtiyacı olan turizm sektörü için olumsuz bir karar olduğunu belirtti. En azından dersin seçmeli olabileceğini belirten Osman Ayık "Bu dersi kaldırarak bazı insanların inançlarına göre eğitim alma talebine cevap veriyor olabilirsiniz. Ama öte taraftan bu  yönde eğitim almak isteyenlerin önünü de kesmiş oluyorsunuz. En azından seçmeli ders olarak koyabilirlerdi. Elini değmek isteyen değer değmek istemeyen değmezdi.  Bu çok yanlış bir uygulama olur. Bu dersi kaldırarak "Sadece içki servisi yapılmayan yeme içme mekanlarında bu mesleği icra edebilirsiniz" demiş oluyorsunuz. Aslında insanların çalışma alanlarını, seçeneğini kısıtlamış oluyorsunuz. Türkiye gibi turizm ülkesinde, sektöründe istihdam ihtiyacı olan ülkede bunları tartışmak bence çok doğru değil"

'UYGULAMA ÇOK YANLIŞ'

Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayındır alkollü içecek dersinin kaldırılması uygulamasının çok yanlış olduğunu söyledi. Bayındır, “Nasıl İmam Hatip okullarının bir ders içeriği varsa, nasıl mühendislik okullarının bir içeriği varsa turizm okullarının da derslerinin bir özelliği vardır. Bununla oynamamak gerekir. Sektöre de bu karar danışılmalı” diye konuştu. Bayındır alkollü içecek dersiyle nitelikli öğrenciler yetiştiğini söyleyerek, "O zaman herkesi işe alırız" diye konuştu.