BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  GÜNCEL

İçişleri Bakanlığı Zaman'ı topa tuttu

İçişleri Bakanlığı, Zaman gazetesinin 'Üniversite öğrencilerine büyük gözaltı' başlıklı haberine ateş püskürdü: Bütün yönleriyle yalan, hayal ürünü ve iftiradan ibarettir.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı, Zaman gazetesinin bugünkü manşetinde yer alan, "Üniversite öğrencilerine büyük gözaltı" başlığıyla yayımlanan haberi yalanladı. Bakanlık Zaman gazetesini provokatör olarak niteledi.

İFTİRA, YALAN, PROVOKASYON...

İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Zaman Gazetesinin 5 Ocak 2015 tarihli 'Üniversite öğrencilerine büyük gözaltı' başlıklı haberi, ülkemizin siyasi istikrarını bozma çabasında olanların, üniversite gençliği üzerinden yürütmeye çalıştığı bir provokasyondur.

Sayın Bakanımızın böyle bir talimatı bulunmamaktadır. Bahsi geçen bu haber de yürütülen kara propagandanın bir parçası olup, bütün yönleriyle yalan, hayal ürünü ve iftiradan ibarettir."

ZAMAN NE YAZMIŞTI?

Zaman gazetesinin manşetinde yer alan, "Üniversite öğrencilerine büyük gözaltı" başılıklı haberde şu ididaya yer verilmişti:

"AKP iktidarı, darbe dönemlerinin fişleme ve baskı uygulamalarını yeniden canlandırıyor. İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliklerine gizli bir talimat göndererek, aparttan pansiyona kadar öğrencilerin kaldığı her yerin izlenmesi emrini verdi. İllerde kurulacak komisyonlar elde ettiği değerlendirme bilgilerini her ay merkeze ulaştıracak."

ekran-resmi-1436-03-14-2.39.22-pm.png