BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
HABER /  GÜNCEL

İçişleri Bakanlığı: Çakıcı'nın silahlı eylem hazırlığındaki adamları yakalandı

MHP lideri Devlet Bahçeli'in önce affını istediği ardından hastanede ziyaret edip fotoğraflarını paylaştığı Alaaddin Çakıcı ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan çarpıcı bir açıklama geldi: "Alaattin Çakıcı’nın silahlı eylem yapan ve eylem hazırlığı içerisinde bulunan adamları yakalanmıştır."

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'ya yaptığı ziyaret ve çektirdiği fotoğraflar tartışılırken İçişleri Bakanlığı'ndan Alaaddin Çakıcı ile ilgili bir açıklama geldi. Bahçeli'nin "elimde af yetkim olsa hemen kullanırdım" diyerek Erdoğan'a af çağrısını yenilediği gün, İçişleri Bakanlığı, "Alaattin Çakıcı’nın silahlı eylem yapan ve eylem hazırlığı içerisinde bulunan adamları yakalanmıştır" açıklaması yaptı. 

"SİLAHLI EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ ADAMLARI..." İçişleri Bakanlığı'nın mafya yapılanmalarına yönelik mücadeleyle ilgili açıklamasında, "2018 yılında yürütülen başarılı operasyonlar sayesinde İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerdeki suç örgütlerinin liderler kadroları da yakalanmıştır. Alaattin Çakıcı liderliğindeki suç örgütüne yönelik İstanbul ve Antalya illerinde gerçekleştirilen operasyonda 57 şüpheli, yakalanmıştır. 2017 yılında ise, Alaattin Çakıcı’nın silahlı eylem yapan ve eylem hazırlığı içerisinde bulunan 8 adamı İstanbul’da, 9 adamı Ankara’da, 15 adamı İzmir’de olmak üzere toplam 32 adamı yakalanmıştır” denildi. 

Af önerisinin ardından Bahçeli'den dikkat çeken ziyaret!Af önerisinin ardından Bahçeli'den dikkat çeken ziyaret!Af önerisinin ardından Bahçeli'den dikkat çeken ziyaret!Af önerisinin ardından Bahçeli'den dikkat çeken ziyaret!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?.. Genel af talebini 24 Haziran'daki ittifak ortağı AK Parti'nin genel başkanı ve cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vetosuna rağmen tekrar eden Bahçeli, en son olarak Çakıcı ile ilgili şu özetle şu açıklamayı: "Ben hastaneyi ziyaret ettim. (...) Selahattin Demirtaş kadar suçlu değil. Beş tane siyasi parti kuyruk oldu, dışarı çıkarmak için gayret gösteriyorlar. Yani onlar tartışılmıyor da Alaaddin Bey niye tartışılıyor? (...) Alaaddin Beyin bir yönüyle vatan millet için verdiği mücadeleler var. Bilen bilir. Devleti yönetenler de bilir başkaları da bilir."

ÇAKICI'NIN SUÇ DOSYASI... Çakıcı'nın şimdiye kadar suçlu bulunduğu dosyalar şöyle:
- Gazeteci Hıncal Uluç'u yaralatmaktan 3 yıl ceza aldı.
- Borsacı Adil Öngen'i öldürtmeye teşebbüsten 10 yıl 10 ay ceza aldı.
- Eski eşi Uğur Kılıç'ı öldürtmekten 19 yıl ceza aldı. (Tahrik indirimi aldı)
- Suç örgütü liderliği ve Karagümrük Spor Lokali'ni kurşunlatmaktan 18 yıl ceza aldı.