BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.478,64

İçi beni dışı sizi yakmasın...

İnternethaber'in sizler için açtığı bu köşeye gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Şunu görüyorum ki "Okur Temsilcisi" köşesi daha ilk haftalardan amacına ulaştı.

İnternethaber'in sizler için açtığı bu köşeye gösterdiğiniz ilgiden dolayı  teşekkür ediyorum. Şunu görüyorum ki "Okur Temsilcisi" köşesi daha ilk haftalardan amacına ulaştı.

Beni okur temsilcisi olarak kabul etmek istemeyenlere ve şahsıma yapılan eleştirilere saygı duymakla beraber kısa bir hatırlatma yapmak isterim: "Arkadaşlar, ben bu sitede okur temsilcisi olarak çalışıyorum. Allah'ın temsilcisi ya da herhangi bir düşüncenin temsilcisi olarak değil." Sizden ricam  çok tanıdığınız bir kelimeleyle "kriterlerinizi" okur temsilciliği üzerinden koymanızdır.

Sizden gelen yorum ve mailler ışığında sorularınızı cevaplamadan önce nerdeyse tüm okurların şikayetçi olduğu bir konuda müjdeli bir haberim var. Siz yılmadan yazdınız, ben de İnterhaber yönetiminin adeta başının etini yedim ve sayfa yenilemeler düzenlendi. "Çok şükür " dediğinizi duyar gibiyim.

Hatta bu konuda o kadar ileri gitti ki İnternethaber, şuan haber siteleri içerisinde 10 dakikayla sayfasını en uzun sürede yenileyen site oldu. Haber detayları için geçerli olan bu süre anasayfada ise 5 dakikaya uzatıldı. "İşte bu; eylemin gücü" diyebiliriz. Şimdi gönül rahatlığıyla, silinecek kaygısı olmadan uzun uzun yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Pata, Aylin Kotil'in yazılarına yorum yazılamadığından şikayet etmişti. Bir kaç yorumcumuz da "bazı yazarların yazılarına neden yorum yazılamıyor?" diye sordu. Bu ve benzeri soruların cevabını İnternethaber Yazı İşleri Müdürü Nur Akman'dan aldık. İşte sizin sorularınız ve işte Nur Akman'ın  cevapları:

" Okurlarımız eğer yazarların yazılarına yorum yazamıyorsa bu yazarın isteğiyle alakalıdır. Biz İnternethaber olarak yazarların yazılarına müdahale etmediğimiz gibi yorum konusunda da fikirlerine saygı duyuyoruz. Fakat Aylin Kotil'in yazılarına yorum yazabilirler onda bir sıkıntı yok."

Haberlerin özellikle taraflı kullanıldığı ve Vakit gibi gazetelerin haberlerine ağırlık verildiği gibi bir eleştirisi var okurun dediğim de "İnternethaber Anadolu Ajansı, CİHAN Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı'nın abonesidir. Aynı zamanda ayrım yapılmadan tüm gazetelerde yer alan haberleri okurların dikkatine sunuyoruz. Taraf, Vakit, Cumhuriyet gibi tüm gazetelerin belgeli ve doğruluk derecesi yüksek haberlerini kullanmakta da bir beis görmüyoruz" cevabını aldım.

Neden.sonuc adlı okurumuzun reklamların sayfada çok yer işgal ettiğine dair eleştirisi yine bir çok okurumuzdan gelmişti. Bu konuda İnternethaber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Özışık'ın açıklaması ise şöyle oldu: "Reklam veren şirketlerin Ocak ve Şubat planlamaları çok yoğun olduğundan bu dönemdeki reklamlarda da belli oranda artış oldu. Mart ayı itibariyle reklam gösterimlerinde de belli bir düzenleme yapılacak. Ancak okurlarımızın, arkamızda hiçbir sermaye gücü olmadığını ve sadece reklam gelirleriyle ayakta kaldığımızı bilip bu konularda bize biraz daha hoşgörülü davranmalarını istirham ediyoruz"

Ulusoyistiifa'nın yorumlara puan verilmesiyle ilgili önerisi İnternethaber'in zaten gündemindeydi. Fakat sizlerin "en iyi yorumların belirlenmesinde kriter ne olacak?" soruları üzerine bu konuda da bilgi aldım. Yorumları seçecek olan yine sizler olacaksınız. Yorumların altına puanlama sistemi konulacak. Speküle edilmeyecek bir şekilde oluşturulacak sistemin şu an yazılım aşaması devam ediyor. Her okur yalnız bir kere oy kullanmak kaydıyla en iyi yorumu seçebilecek ve daha önce de söylediğim gibi en çok oyu alan yorumlar anasayfada yayınlanacak.

"Son olarak yorumum yayınlanmıyor, hangi kritere uymadı?" diyen sevgili okurlar; şayet yorumunuzun kriterlere uyduğunu düşünüyorsanız yayınlanmayan yorumlarınızı bana gönderin. Ben de yorum editörü arkadaşlara neden yayınlanmadığını sizler adına sorup buradan cevaplandırayım. Böylelikle yorumların yayınlanmaması konusundaki sıkıntıları ve kriterler konusundaki kafa karışıklığını sanırım en aza indiririz.