BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  GÜNCEL

İçerenköylülerin ‘Yeşilimize dokunmayın’ çığlığı

Evren Sitesi’nin yapıldığı 1991 yılında yeşil alan olarak terk edilen 1730 m2’lik yeşil alan paylaşılamıyor. Alana, Takva Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği camii yaptırmak isterken, Evren Sitesi sakinleri bölgenin yeşil alan olarak kalmasını istiyor.

Abone ol

Takva Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Remzi Yıldırım gazetemize yaptığı açıklamada, alanın Milli Emlak tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’na, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da Ataşehir Müftülüğüne devredildiğini ifade ederek “Ataşehir Müftülüğü de Takva Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak çalışmaları yapmamız için bizi görevlendirdi. Biz de zemin etüdü yapmak için alana geldik, ama halk bizim içeri girmemize engel oldu” dedi.
Evren Sitesi Yöneticisi Hülya Aksoy da yaptığı açıklamada alanın 1991 yılında yeşil alan olarak terkinin yapıldığını belirterek Cuma günü bilirkişi gelecek. Ama onlar da bilirkişinin geleceğini öğrenince, sabahleyin kimseye haber vermeden burayı yıkma yoluna girdiler. Biz de engel olduk, direniş gösteriyoruz. Burası İçerenköy’ün nefes alabildiği ender yerlerden bir tanesidir. Yeşilimize dokunmayın” şeklinde konuştu.

 Evren Sitesi’nde oturan yaklaşık 100 vatandaşın beklediği yeşil alanda gazetemize açıklamalarda bulunan Evren Sitesi yönetici Hülya Aksoy söz konusu bölgenin 1991 yılında 1730 m2’lik bir alanın yeşil alan olarak terk edildiğini belirterek “Bu yıla kadar yeşil alan olarak kaldı. Geçen sene burada camii yapılması için Ataşehir Belediye Meclisi’nin AK Parti’li bir üyesi Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat etmiş. Bu kararı Ataşehir Belediyesi’ni atlayarak, Büyükşehir Belediyesi’nden çıkartmışlar. Ataşehir Belediyesi’nin usul yönünden yaptığı itiraz reddolmuş. Biz de mal sahibi olarak yeşil alan olarak terk ettiğimiz bölge için yürütmeyi durdurma davası açtık. Cuma günü bilirkişi gelecek. Ama onlar da bilirkişinin geleceğini öğrenince, sabahleyin kimseye haber vermeden burayı yıkma yoluna girdiler. Biz de engel olduk, direniş gösteriyoruz. Ağırlıklı olarak Evren Sitesi sakinleri ve çevre halkı olarak bu işe itiraz ediyoruz. Sonuna kadar da arkasındayız. Yıktırmayacağız. Bilirkişi gelene kadar direneceğiz” dedi.

Aksoy, internetten yaptıkları araştırmalarda civarda 13 adet camii olduğunu gördüklerine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Hiç birimiz camiye karşı değiliz. Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Bize ‘Camiiye karşısınız’ diye ithamlarda bulundular. Kendilerine ağaç olmayan bir yerde alan gösterdik. Ama ısrarla yeşilin olduğu yere camii yaptırma isteklerini sürdürdüler. Burası İçerenköy’ün nefes alabildiği ender yerlerden bir tanesidir. Yeşilimize dokunmayın.”

2009-2014 yılları arasında AK Parti’den Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi olarak görev yapan Remzi Yıldırım, Takva Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı olarak süreci şöyle anlattı: “Çevreden topladığımız 3500 imza ile Takvaa Camii Derneği olarak kaymakamlığa, oradan müftülüğe, müftülükten de Büyükşehir Belediyesi’ne yönlendirildik. Büyükşehir Belediyesi 1/5000’lik ve 1/1000’lik planları yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin dini tesis alanlarıyla ilgili 1/1000’lik planları yapma yetkisi var. Bu alan Milli Emlak tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’na, oradan da Ataşehir Müftülüğü’ne devredilmişti. Ataşehir Müftülüğü de Takva Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak çalışmaları yapmamız için bizi görevlendirdi. Biz de zemin etüdü yapmak için alana geldik, ama halk bizim içeri girmemize engel oldu.
Zemin etüdünden sonra proje alınacak, proje Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanacak ve ihale çıkartılacak ve yapılacak.  Arsa 1700 m2, 300 m2’lik bir alanda kurulacak camii… diğer tarafları yeşil alan kalmak suretiyle.
Cuma günü bilirkişi gelip gerekli incelemeleri yapacak. Sonrasında mahkeme gerekli kararı verecek. Mahkemenin vereceği her karara saygı duyacağız.
Bir ucu Fatih Sultan Mehmet Hastanesi, bir ucu Bostancı Sanayi Sitesi, bir ucu Greenpark Oteli, bir ucu da İçerenköy Mezarlığı olmak üzere –uydu fotoğraflarından da görülecektir- camii yok. Oturum planı da belli…  3-5 tane ağaç sökülecek… Belli bir yere kadar müsaade ediyorlar, daha fazlasına müsaade etmiyorlar.Yaptığımız her iş yasalar doğrultusunda yapılmış ve bu güne gelinmiştir. Belediyemiz de bu bilgiler doğrultusunda zemin etüdü için izin vermiştir.””
Taraflar yaptıkları görüşme sonrası, bilirkişi raporunun beklenmesine karar verdi.

Kaynak: Ataşehir Gündem