BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.301,76
HABER /  GÜNCEL

İç çamaşırı cinayeti 3 yıl sonra aydınlandı

Osmaniye’de 3 yıl önce iç çamaşırıyla boğularak öldürülen 22 yaşındaki Esma Güven’in cinayet şüphelisi 28 yaşındaki Serkan Özder yakalandı.

Abone ol

Olay, 10 Eylül 2011 günü saat 23.50 sıralarında Osmaniye’nin Ahmet Yesevi Mahallesi Güney Çevre Yolu üzeri kireç ocağı mevkiindeki boş arazide meydana geldi.

İddiaya göre Amanos Dağları’ndaki terörist faaliyetleri denetleyen askerler, boş arazide hareketsiz yatan birini görünce polisi aradı. Olay yerine gelen polisler, bir kadının çıplak halde cesedini buldu.

140 KİŞİDEN DNA ÖRNEĞİ ALINDI

Parmak izinden, öldürülen kadının, ’fuhuş yapmak, ruhsatsız silah taşımak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, uyuşturucu madde satmak ve kullanmak’ suçlarından poliste kaydı bulunan Esma Güven olduğu belirlenirken, cesetten alınan biyolojik örnekler de Ankara Kriminal Polis Laboratuarı’na gönderildi. Yapılan incelemelerde Esma’nın tırnaklarında bir erkek DNA’sı bulundu. Cinayeti aydınlatmak için geniş çaplı bir araştırma yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Osmaniye merkez ve ilçeleri ile Hatay’ın Erzin ve Dörtyol ilçelerinden toplam 550 kişinin ifadesini aldı. Polis, şüpheli olarak değerlendirdiği 140 kişiden DNA örneği alarak yine Ankara Kriminal Polis Laboratuarı’na gönderdi.

Burada yapılan incelemelerde katilin Serkan Özder olduğu tespit edildi. Elazığ’ın Ağın İlçesi’nde bir inşaat firmasında çalıştığı belirlenen Özder, polis tarafından yakalanarak Osmaniye’ye getirildi.

GBT ve UYAP sorgularında da çeşitli suçlardan 7 suç kaydı bulunan Serkan Özder suçunu itiraf etti.

İLİŞKİYE GİREMEYİNCE ÖLDÜRMÜŞ

Özder, ifadesinde olay günü Esma Güven’i motosikletiyle şehir merkezinden alarak ilişkiye girmek için olay yerine geldiklerini belirterek, "İlişkiye giremeyince bana hakaret etti. Ben de önce boğazını sıktım daha sonra da üzerinde bulunan iç çamaşırıyla boğdum. Üzerinden çıkardığı elbiseleri de çöp konteynerine attım" dedi.

Olayın meydana geldiği arazide yer göstermesi yaparken cinayeti soğukkanlılıkla anlatan Özder, sevk edildiği Osmaniye Adliyesi’nde nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.