BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.494,06
HABER /  GÜNCEL

İBB'den okul servisi sorgulama sistemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilk defa uygulamaya soktuğu hizmetle servis araçlarını, servis şoförlerini ve servis ücretlerini internetten sorgulama imkanını velilere sağladı.

Abone ol

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilk kez uygulamaya koyduğu sistemle, okul servisi kullanan velilere servis sorgulaması yapabilecek. Yeni uygulamayla veliler, çocuklarının okul servisine ve şoförüne ilişkin tüm detayları öğrenebileceği gibi fiyat sorgulaması da yapabilecek.

İstanbul'da 2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılında 2.714.030 öğrenci 151.604 öğretmen ders başı yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı nedeniyle alınacak tedbirler kapsamında tüm tarafların katılımıyla yeni eylem planı hazırladı.

BU YIL İLK KEZ UYGULAMAYA KONULDU

İstanbul Büyük Büyükşehir Belediyesi tarafından yıl ilk defa hayata geçirilen yeni bir uygulama ile veliler, https://tuhim.ibb.gov.tr adresinden servis sorgulaması yaparak servisler hakkında tüm bilgileri ve servis ulaşım ücretlerini öğrenebilecek. Siteye giren veli karşısına çıkan “Kayıtlı Şoför Sorgulama’’ ile şoför bilgilerine ulaşarak şoförün sistemde kayıtlı olup olmadığını öğrenebilecek. Şoför sisteme kayıtlı ise; “Servis Taşımacılığında Şoförlük Yapmaya Uygundur” ibaresi ekranda görünecek.

KAYITLI SERVİS ARACI SORGULAMA

Yeni uygulama ile servis hizmeti alınan aracın hangi şahıs veya firma adına kayıtlı olduğunu ve servis yapmaya uygun olup olmadığını öğrenilecek. Araç sisteme kayıtlı ise; firma/taşımacı ismi ile birlikte “Servis Taşımacılığı Yapmaya Uygundur” ibaresi ekranda görünecek.

OKUL SERVİS ÜCRETİ HESAPLAMA

Veliler ayrıca, okul türü seçtikten sonra başlangıç ve bitiş noktalarını harita üzerinden işaretleyerek UKOME tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden okul servis ücretleri hesaplayabilecek. Ücret hesaplaması yapılırken okul türü olarak “okul öncesi, ilkokul ve ortaokul” seçilmesi durumunda sistem tarafından, ücrete otomatik olarak %35 rehber personel ücreti de ilave edilerek veliler bilgilendirilecek.

SORGULAMA EKRANINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ