BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.435,39
HABER /  GÜNCEL

İBB'den flaş adım! İsmi listeden çıkarıldı

Türkiye'nin erişim engellemesi getirdiği Wikipedia'ya bir darbe de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Wikipedia kurucusu Wales'e daveti geri çekti.

Abone ol

İBB, Wikipedia kurucusu Jimmy Wales'i, World Cities Expo Etkinliği davetli listesinden çıkardı. Wales dün yaptığı açıklamada "İstanbul en sevdiğim şehirlerden" demişti.

İBB Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Wikipedia kurucusu Jimmy Wales, 'World Cities Expo Etkinliği' davetli listesinden çıkartılmış olup karar kendisine iletilmiştir. Kamuoyuna duyurulur." 

TÜRKİYE ERİŞİMİNİ DURDURDU

Türkiye'den dünyanın en büyük internet ansiklopedisi olarak bilinen Wikipedia'ya erişim 29 Nisan'da durdurulmuştu. İlk aşamada idari tedbir, ardından mahkeme kararıyla uygulanan engelleme büyük tartışma yaratmıştı.

DÜNYACA ÖNCÜ KURUMLAR İSTANBUL'DA AĞIRLANACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, akıllı şehirler konusunda dünyada öncü kurum, kuruluş ve ülkelerin katılımıyla 15-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan "World Cities Expo İstanbul" etkinliğine ev sahipliği yapacak.

'İSTANBUL EN SEVDİĞİM ŞEHİRLERDEN'

İBB, küresel teknolojiye yön veren isimlerden biri olarak Jimmy Wales'i World Cities Expo İstanbul'a davet etmişti. Wales, "Ziyareti merakla bekliyorum. İstanbul en sevdiğim şehirlerden biri" demişti.