BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.242,34
HABER /  GÜNCEL

İBB Başkanı Kadir Topbaş istifa etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane merkez binasında yaptığı basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı.

Abone ol

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaptığı basın toplantısı ile istifa ettiğini açıkladı. Topbaş yaptığı açıklamada, 'Bugün belediye başkanlığından istifa ettim. Tüm İstanbullulardan görevimden müsaademi istiyorum lütfen gönül koymasınlar. Siyasette kırgınlık olmaz. Kırgınlığım yok. Her zaman partimin yanındayım siyasetin içindeyim' dedi.

Son günlerde hakkında çıkan istifa iddialarıyla ilgili de konuşan Kadir Topbaş, "Hata yapmamaya çalıştık. Hata yapılabilir. Ama asla ihanet etmedik." dedi.

İşte Topbaş'ın açıklamalarından satır başları; 

Hicri miladın tüm İslam Alemi ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Partim ve sayın genel başkanım uygun gördüler ve 2004 yılında İBB

Kadir Topbaş'tan Twitter'da Erdoğan mesajı

başkanlığı görevini bana uygun gördüler. Partimin her kademesindekilerine teşekkür ediyorum. İstanbul gibi müjdelenmiş bir şehire başkanlık yapma onurunu bana yaşattılar.

'ÇOCUKLARIMIZI HIRSIZ GİBİ SEVDİK'

Başkanlığı devralırken emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz demiştim. Hep emanet olarak baktım. Çocuklarıma ailemize dostlarımıza vakit ayıramadım. Bunu tüm siyasiler yaşamaktadır. Çocuklarımızı hırsız gibi sevdik. Evimize hırsız gibi gittik. Ama görevlerimizi aksatmamak üzere büyük bir sorumluluk aldık. Hata yapmamaya çalıştık. Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet edenler asla affedilemez. Onurluyum ve gururluyum.

'İSTİFA ETTİM'

Yüce rabbime hamd ediyorum. Böyle bir şehir bir başka şehir. Türkiye’deki tüm belediye başkanlarının abisi oldum. Bu şehir beni Dünya belediyeler Birliği Başkanı yaptı. İnsan her şeyi affeder adam yerine konulmamayı affetmez. Muhalefet burdan siyasi bir şey çıkarmak istiyor. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz. Ben bugün belediye başkanlığından istifa ettim.

BORÇLU BİR BELEDİYE BIRAKMIYORUM

Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet asla affedilemez. Borçlu bir belediye bırakmıyorum. Parti mensuplarıma özellikle teşekkür ediyorum. Hayatım yorgunluk kelimesini kullanmadım. Yorgunluk beyinlerde başlar.  

GÖREVİMİ BIRAKIYORUM, PARTİMİ BIRAKMIYORUM

Görevim sırasında belediyenin bütün kademelerinde çalışanlar ile gönül bağı içerisinde çalıştım. Borçlu belediye bırakmıyorum. Herkese teşekkür ediyorum. İstanbullulara teşekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Belediye başkanlığı görevimi bırakıyorum. Partimi bırakmıyorum.

ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞMEMİŞTİ

Kulislerde Topbaş'ın istifa etmeyeceği, ABD'den dönen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşeceği belirtiliyordu. Erdoğan'ın bugünkü yoğun programında bu görüşme gerçekleşmedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi’nde temmuz ayında oyçokluğu ile kabul edildiği halde eksikleri olduğu ve ileride Meclis’i sıkıntıya sokabileceği gerekçesiyle 5 imar değişikliği dosyasını iade etmişti.

İmar değişiklikleri AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla değişiklik yapılmadan bir kez daha onaylanmıştı.

Bu gelişme sonrasında Kadir Topbaş'ın istifa ettiği iddia edilmişti.

"İstifa etti" deniliyordu! Kadir Topbaş'tan fotoğraflı mesaj 

Kadir Topbaş istifa mı etti? Başbakan'dan önemli açıklama