BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  GÜNCEL

İBB'den Avcılara dev yatırım

İBB Avcılar'da dev projelere imza atmaya devam ediyor...

Abone ol

Küçükçekmece Gölü’ne ve Marmara Denizi’ne dökülen Sazlıdere, Tahtakale ve Eşkinoz Dereleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ’nin dev yatırımları ile birlikte, artık arıtma tesislerine yönlendirilerek deniz ve göllerimize atık su girişi engellenmiş olacak.

Buna bağlı olarak yapılan tünel, kollektör ve dere ıslahı projeleri, halen devam etmekte olup, yıl sonuna kadar bitmiş olacak. Yapılan tüm bu yatırımlarla birlikte Avcılar daha sağlıklı ve yaşanabilir bir çevreye kavuşacak.

YEŞİLKENT MAHALLESİ İÇME SUYUNA KAVUŞACAK

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nin içme suyu şebekesi ile ilgili İSKİ’nin, tamamlanmış ve halen devam eden 205.000.000 TL'lik yatırımlarıyla birlikte, Yeşilkent Mahallemizin su sorunu çözüme kavuşuyor. Bugün itibariyle Yeşilkent Mahallemizde 3.900 bina içme suyuna kavuştu. Yıl sonuna kadar tamamlanacak 39.000 metrelik boru hattı projesiyle birlikte toplamda 97.445 metrelik proje ile Yeşilkent Mahallesi içme suyuna kavuşmuş olacak.

YEŞİLKENT VE TAHTAKALE’NİN TAMAMI DOĞALGAZ KULLANACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İGDAŞ’ın Yeşilkent Mahallemizdeki doğalgaz boru hattı çalışmaları devam ediyor. Bir kısmı biten projenin sonunda 60.000 metrelik boru hattı döşenerek, yıl sonu itibariyle tüm mahalle doğalgaza kavuşacak ve abonelik alımları gerçekleşmeye başlayacak.

Tahtakale Mahallesi’nde ise daha önceden tamamlanan projelerin yanında, yıl sonuna kadar 12.000 metrelik ilave bir çalışma ile mahallemizin tamamı doğalgazı kullanıyor olacak.

DEĞİRMENDERE VE TURAN DERESİ ISLAH EDİLECEK

5.600 metre uzunluğundaki 2 derenin ıslahı projesine başlanıyor. Ön yeterliliği yapılan ve ihaleye açılan projenin çalışmaları yakında başlayacak.

DAHA SAĞLIKLI VE YAŞANABİLİR BİR AVCILAR

Konu ile ilgili basın açıklaması Ak Parti Avcılar İlçe Teşkilatı’nda yapıldı. İlçe Başkanı Bayram Şenocak, Avcılar’dan sorumlu Milletvekilimiz Hakan Şükür ve Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Sedat Ecin ile birlikte Basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.Amacımız yapılan tüm yatırımlarla birlikte Avcılarımızı daha sağlıklı ve yaşanabilir bir çevreye kavuşturmak diyen Şenocak, “İSKİ'nin yapımı tamamlanan projesi Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi '' ile birlikte sahillerimize atık su girişi engellenerek, Avcılar'ın sahili ve K.Çekmece Gölü kısa zamanda tertemiz olacak. Yeşilkent ve Tahtakale Mahallelerimizde doğalgaz, içme suyu ve atık su projeleri yanında, bölgedeki derelerin ıslahı da yakın zamanda hayata geçirilecek”diye konuştu.

Şenocak sözlerini şöyle sürdürdü;

“Yapılan bu dev yatırımlarla ilgili, bize her türlü desteği veren, başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş olmak üzere, Avcılar’dan sorumlu Milletvekilimiz Hakan Şükür, İstanbul İl Başkanımız Aziz Babuşcu, İBB grup başkan vekilimiz M.Ergün Turan ve çalışmalarla ilgili komisyonlarda görev alan İBB yetkililerimize, gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz” dedi.

“Tek hayalim siyaseti bıraktığım zaman Avcılar hizmetinde benimde payım var diyebilmek”

Toplantıda söz alan Avcılar’dan sorumlu Milletvekilimiz Hakan Şükür ise şöyle konuştu “Çok heyecan verici yatırımları bünyesinde barındıran bir ilçedeyiz. Rakamların büyüklüğü beni de heyecanlandırdı. Sorumlu olduğumuz Avcılarımıza birçok yatırım yapılacak. Avcılar benim önceliğim. Planlanan ve devam devam eden alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin Ankara tarafından takip etmek benim görevim. Sorunların çözümü noktasında söylemek istediğim çok şey var. Tek hayalim siyaseti bıraktığım zaman Avcılar hizmetinde benimde payım var diyebilmek.”