BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Hz. Nuh halkını nasıl islah etmeye çalıştı?

“Tufan”ın nasıl gerçekleştiğinden ziyade onun ilahi bir ceza olarak gelmesine neden olan Nuh kavminin inanç ve uygulamalarını kuşatmış zulümlerine bakılmalıdır.

Abone ol

Kur’an’ı Kerim, Nuh Tufanı’nı bir sonuç olarak aktarır. Odaklanılması gereken “tufan”ın nasıl gerçekleştiğinden ziyade onun ilahi bir ceza olarak gelmesine neden olan Nuh kavminin inanç ve uygulamalarını kuşatmış zulümleridir.

Bu çalışmada; Nuh kıssasına dair ayetlerde yer alan ailevi ilişkileri toplumsal ıslah çabalarının konusu ve yöntemi, risalet karşıtı tavırlar, “tufan” ve bu kıssadan alınması gereken ibretler, tefsir alanındaki çalışmalar merkeze alınarak değerlendirilmiş; kıssanın sosyolojik, psikolojik, pedagojik ve siyasi yönleri ortaya konulmuştur.

Hz. Nuh’un toplumsal ıslah çabaları ile Hz. Muhammed’in mücadelesi arasındaki ilişkiye dikkat çeken eser, İslam karşıtlarının “tarihin ilk dönemlerindeki itirazları” ile günümüzdekiler arasındaki benzerliği berraklaştırmakta; Müslümanların yaşadıkları sorunları değerlendirmeleri ve çözüm bulmaları açısından bir perspektif sunmaktadır.

nuh.20151005111331.jpg

Kur’an’da Hz. Nuh’un Toplumsal Islah Çabaları
Murat Kayacan
Basım: Ekim 2015
176 Sayfa
Fiyat: 13 TL
Ekin Yayınları