BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.439,12
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Hyundai'nin yeni modeli Cenevre'de sergilenecek

Hyundai'nin gelecekteki modeli Intrado, Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenecek.

Abone ol

Hyundai'nin gelecekte izleyeceği yol hakkında ipuçları sunan Peter Schreyer imzalı "Intrado", "84. Cenevre Otomobil Fuarı"nda segilenecek.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Hyundai'nin son yıllarda ürettiği modern otomobillerle dikkatleri üzerine çektiği belirtilerek, geliştirilen yeni nesil konsept model Intrado sayesinde yepyeni tasarım anlayışının gözler önüne serildiği ifade edildi.

Açıklamada, geçen yıl, Hyundai Motor Grubu'nun baş tasarımcısı görevine başlayan Peter Schreyer'in ilk Hyundai konsepti olarak öne çıkan Intrado'nun, markanın gelecekte izleyeceği yol hakkında ipuçları sunduğu kaydedildi.

Bu yıl, "84. Cenevre Otomobil Fuarı"nda ziyaretçilerin karşısına çıkacak Intrado'nun, geleceğin mobilite ihtiyaçlarını karşılayacağına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Intrado ile yepyeni tasarım anlayışına ve vizyona sahip olan Hyundai, gelişmiş yakıt teknolojileri açısından da bir adım öne çıkmış oluyor. Müşterilerinin beklentileri göz önüne alınarak geliştirilen Intrado adlı konsept, kullanıcılarıyla sezgisel etkileşim sağlarken, aynı zamanda aktif yaşam tarzını pratik kullanım özellikleriyle destekliyor. Günlük hayata kolayca adapte olabilen geliştirilmiş yakıt teknolojili Intrado, Hyundai'nin yeni çizgilerini gözler önüne sererken aynı zamanda inovasyon anlamında da markaya pozitif enerji katıyor."

Açıklamada, Hyundai'nin ultra hafif otomobiller projesine göre şekillendirilen Intrado'nun en son teknolojiyle üretildiğine işaret edilerek, yeni konseptin markanın gelişmiş "tasarım dili"nden esintiler sunduğu vurgulandı.

Aynı zamanda gelecekteki hidrojenle çalışan yakıt hücreli otomobillere de farklı bakış açısı getirildiği aktarılan açıklamada, şunlar bildirildi:

"Intrado'da kullanılacak yeni nesil sistemler, ayrıca seri üretim yakıt hücreli ix35 Fuel Cell'in geliştirilmesine de katkı sağlayacak. Bu konseptle gelecekte daha hafif ve daha gelişmiş platformlar kullanacağını vurgulayan Hyundai, araçlardaki bazı donanım ağırlıklarının azaltılarak, daha ekonomik yakıt tüketimleri elde edilebileceğinin de altını çizmiş oluyor. Sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 8 saniyede çıkan Intrado'nun maksimum hızıysa saatte 180 kilometre."