BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Huzurevinde yaşlılara rock konseri

Rock müziği sadece gençler dinliyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Etimesgut Belediyesi Huzurevi'nde kalan yaşlılar rock konseri dinledi.

Abone ol

Etimesgut Belediyesi Huzurevi’nde kalan yaşlılar, kendilerini ziyaret eden farklı ziyaretçilerle her türlü müziğin keyfini yaşıyor.

Huzurevini ziyaret eden Etimesgut Lisesi öğrencileri, çaldıkları klasik gitar ve elektrogitarla yaşlılara müzik ziyafeti sundular.

Müzik öğretmenleri Neslihan Durmaz eşliğinde gerçekleştirilen mini konser, klasik gitarla söylenen günümüzün hit parçaları ile başladı. Elektrogitarla ağırlaşan müzik karşısında önce şaşkınlık yaşayan yaşlılar zaman ilerledikçe şarkılara eşlik etmeye başladılar.

ŞARKILARA EŞLİK ETTİLER
Yaşlılar, Cem Karaca’nın ‘Islak Islak’ ve Erkin Koray’ın ‘Çöpçüler’ şarkılarını gençlerle birlikte söylediler. Öğrenciler, yaşlıların sevdiği Türk Sanat Müziği eserlerini de kanun eşliğinde seslendirdiler. Her telden müzik ziyafeti, darbuka eşliğinde gençlerle yaşlıların oynamasıyla sona erdi.

Huzurevi sakinleri, konser ve ziyaretlerinden dolayı gençlere teşekkür ettiler. Öğrenciler de huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret ederek onlara moral verdiklerini belirterek, “Farklı müzik tarzıyla da olsa onlara yalnızlıklarını unutturmak ve güzel bir gün geçirmelerini sağlamak amacıyla böyle bir ziyarette bulunduk” ifadelerini kullandılar.