BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,93

Huzur vatandaşa sahip çıkmakla oluşur!

Vatan, vatandaşın varlığıyla değer kazanır, bir vatanda vatandaşlar huzursuz ise o vatan iyi idare edilmiyor demektir.

Kardeşim devlet millet kavramıyla ilgili bildiklerimizi bir an unutup, insani bir muhakeme ile vicdanınızın sesine kulak vererek, vahyin gölgesinde düşünelim.

Vatan, vatandaşın varlığıyla değer kazanır, bir vatanda vatandaşlar huzursuz ise o vatan iyi idare edilmiyor demektir.

Anadolu işte böyle bir yönetime maruz kalmış. Cumhuriyetin adı kullanılarak İslam dini ötelendi, laiklik ve kılık kıyafetle vatandaşlarımız perişan edildi, harf inkılabıyla dünyada benzeri görülmemiş bir zulüm yaşandı/yaşatıldı Anadolu’da… İnanın Allah’tan yapılan zulmü kaleme dökemiyorum.

Kürt vatandaşlarımıza Kürtçe yasağı getirildi, okulda itildi/kakıldı, Kürtçe konuştuğu için sopa yedi, askerlikte ta’zir yedi, hayatın her alanında sıkıntı yaşadı, 12 Eylül ihtilâlı ile bu zulüm zirve yaptı.

Biri sağdan, biri soldan astık diyen adamın talimatıyla gençlik ve spor bayramı Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı oldu, biz de kutlamaya devam ediyoruz.

Peki bunlar doğru şeyler mi? Buyurun bayramlara gidin zorunlu katılımlar dışında eğer vatandaş orada varsa ben haksızım, fakat bakıyorsunuz türbinlerde oturmuş yarı askeri erkan ve sahada bulunan hizmetkar memurlar.

Demek istediğin vatandaş memnun değil, öyle ki milli bayramlara dahi ilgi göstermiyor, dini bayramlara olan ilgisini Rabbim eksiltmesi onu da kayıp edersek esfeli safiline gitmiş olacağız.

Peki ne yapmamız lazım?

Tarih kitaplarımızı değiştireceğiz, yalan dolanla dolu olan inkılap tarihi başta olmak üzere hakkı hakikati çocuklarımıza anlatacağız,

Anadolu’da var olan inançları din kültürü ve ahlak bilgisi kitaplarında yer vereceğiz,

Kürt Türk beraberliğini anlatan özel bir tarih dersi koyacağız,

Gençliğimize öyle bir sahip çıkmalıyız ki sabah kalktığında nereye gideceğini bilmeli durumuna gelsin,

Evlilikleri teşvik etmeliyiz, aile kavramını önemsemeliyiz,

Yaşlılarımızın dualarından yararlanabilmek için her türlü çalışma ve çabayı göstermeliyiz.

Anadolu’ya huzur kazandırmak için 1000 kaymakam yetiştirmeliyiz, bir ilçeye atanan bir kaymakam oranın kültürel yapısını var olan yerel dilleri, inançları tanımalıdır.

Şu siyasete bir nitelik kazandırmalı, milletvekilleri olabilmek için siyasi bir ahlak ve etiğe sahip olan kimselerden seçmeliyiz.

Kirli politikaların zeminini oluşturan hamasi kavramlar yerine eğitim, ekonomi, bilim ve teknoloji alanında çalışmalarımızı tasarlamalıyız diye düşünüyorum.

Huzur vatandaşa sahip çıkmakla oluşur, gerisi aldatmacadır.

Bu günleri görmek dileğiyle