BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Hüznü sevmenin derin hikayesi

Tuti Kitap’ın yeni eseri Hicrannâme 5 Haziran’da tüm kitapçılarda

Abone ol

Gökhan Yıldırım’ın kaleminden “hüznü sevmenin” derin hikâyesi… Hicrannâme Tuti Kitap’tan çıktı.

Tuti Kitap’tan çıkan Hicrannâme isimli eseriyle Gökhan Yıldırım Sevgili’ye giden yolun ayrılıkla başladığını anlatıyor. İlahi aşka giden yolun seven ile sevilenin ayrı düşmesinden geçtiğini anlatan yazar, bilinenin aksine ayrılığı bir kahır olarak değil, lütuf olarak tanımlıyor. Gökhan Yıldırım eserinde yaratılmışın kulluk makamına varması için ayrılık acısıyla gönlünün yanması gerektiğine vurgu yapıyor.

ekran-resmi-2015-06-04-11.20.14.png

99 Mektuptan oluşan kitap okuyucuyu içine çekerek okurun kendi seyr-i sülûkunda olduğu noktayı sorgulatıyor. Yaşadığımız kozmopolit dünyanın içinde okura bir nefes veren kitap her yaştan insana sesleniyor.

Gökhan Yıldırım Kimdir?

1986 yılında Develi - Kayseri'de doğdu. Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nden 2011 yılında mezun oldu. Üniversite yıllarında ve mezun olduktan sonra gazeteler ve çeşitli dergilerde köşe yazıları yazdı ve halen edebiyat ve tasavvuf dergilerinde yazmaktadır. Osmanlı dönemi İstanbul Camileri minberleri hakkında araştırmalar yapmaktadır. Seyr-i sülûkunu sürdürdüğü dergâhta gönüllü çay dağıttığı için Sakî lakabını aldı. Çay dağıtmaya, içmeye ve şiir yazıp susarak seyr-i sülûkuna devam etmektedir...