BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,88
HABER /  MEDYA

Hüseyin Gülerce'den olay Fuat Avni tweetleri

Star yazarı Hüseyin Gülerce, twitter sayfasından internet fenomeni Fuat Avni hakkında şok açıklamalar yaptı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, twitter hesabında "Fuat Avni'de haysiyet, şeref, karakter, namus, dürüstlük varsa, Zaman gazetesindeki kendisiyle ilgili CIA elemanı iddiasına cevap verir..." diye yazdı.

Fuat Avni hakkında iddiayı gündeme getiren Gülerce, cemaatin bilerek ya da bilmeyerek ABD'nin çıkarlarına hizmet ettiğini yazdı.

Devlet içindeki "paralel yapılanmaya" yönelik operasyonları Twitter'dan önceden haber vermesiyle ünlenen Fuat Avni yine polemik konusu oldu.

AVNİ'NİN TWEETLERİNİ CEMAAT VE MUHALEFET ÇEVRELERİ PAYLAŞIYORDU

Hükümet cemaat kavgasının ardından ortaya çıkan ve bugüne kadar kim olduğu tespit edilemeyen Fuat Avni CIA casusu mu?

Devlet birimleri içinden bilgi sızdıran yaptığı olay iddialarla ortalığı karıştıran sözleri başta cemaat medyası olmak üzere muhalif çevrelerce paylaşılıyordu.

ZAMAN YAZARI LALE KEMAL YAZMIŞTI

Tartışmalar sürerken, Zaman yazarı Lale Kemal'in Fuat Avni'nin CIA elamanı olduğunu iddia ettiği yazısı yeni bir polemiğin fitilini ateşledi. 2 Eylül tarihli yazıyı geçtiğimiz günlerce köşeşine taşıyan Gülerce, bu kez de twitter sayasından Fuat Avni'ye ağır sözlerle yüklendi.

17 Aralık operasyonları sonrası Gülen cemaatinin tavrını eleştiren ve Zaman gazetesi ile yollarını ayıran Gülerce'nin bugün yaptığı paylaşımlar yine çok konuşulacak.

GÜLENCİLERE ROL VERİLMİŞ Mİ?

screen-shot-2015-09-14-at-3.46.31-pm.png

LALE KEMAL NE DEMİŞTİ?

2 Eylül tarihli ‘Fuat Avni', ‘dur' diyebilir" başlıklı yazısında Lale Kemal'in yazısından bir bölüm:

"Fuat Avni'nin, Amerikan casusluk örgütü CIA kaynaklı olduğuna dair artan biçimde dış kaynaklı bilgiler almaya başladım. Bu bilgiler, vatandaşlar komplo teorilerine yatkın hale getirilerek böylece her dönem olduğu gibi bu dönemde de, yaygın hukuksuzlukların örtbas edilmesinden nemalananların çıkardığı bir zırva değil.

Fuat Avni, uzunca süredir AB ve ABD tarafından da verdiği bilgilerin doğruluğuna inanılmış, kaynak gösterilen bir hesap.

Bu yakından takip edilen hesabın, CIA içinde gizli bir hesap olduğu, Türkiye'de artan otoriterleşmeyi deşifre etmeyi amaçladığı intibaı çok güçlü."