BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,89
HABER /  SEÇİM

Hüseyin Gülerce'den HDP ve MHP için zafer ilanı

AK Parti oy sonuçlarını Hüseyin Gülerce twitterdan yorumladı. Gülerce seçimin galibi olarak HDP ve MHP'yi ilan etti. Başkanlık sistemi rafa kalktı yorumu yaptı.

Abone ol

AK Parti'ye sarı kartın çıktığı 2015 seçim sonuçlarına yönelik en dobra yorumlar Hüseyin Gülerce'den geldi. AK Parti'nin seçim sonuçlarını 'bir ceza değil ikaz' olarak yorumlayan Hüseyin Gülerce, 'CHP'ye de ayıp oluyor' diye mesaj verdi.

Hüseyin Gülerce seçimin galibi olarak HDP'yi ve MHP'yi ilan etti. Asıl mesajı ise 'başkanlık sistemi rafa kalkmıştır' oldu.

İşte Hüseyin Gülerce'ye göre seçim sonuçlarının verdiği 11 mesaj

1. AK Parti tek başına iktidar olma gücünü kaybetti.

2. Seçimin asıl galibi HDP'dir.

3. İkinci kazançlı, başarılı parti MHP'dir

4. Başkanlık sistemi talebi rafa kalkmıştır. Parlamenter sistem tahkim edilmiştir.

5. Koalisyon ihtimali zayıf, erken seçim zarureti vardır.

6. Gülen cemaatinin bağımsız aday gösterdiği polis şefleri, Hakan Şükür ve İlhan İşbilen kaybetmiştir. Siyaseten bitmişlerdir

7. HDP'nin başarısı; çözüm sürecinin sulh temelli sağlam bir zemine oturması ve milletimizin kardeşliği adına hayırlara kapı açabilir...

8. AK Parti, hala Türkiye'nin en güçlü partisi, istikrarın denge unsurudur. Seçim sonuçları bir ceza değil ikazdır. Mesaj doğru okunmalıdır.

9. Koalisyon zarureti, aslında uzlaşma çağrısıdır. Artık siyasetteki şu hakaret, iftira, karalama ve kutuplaştırma üslubu terk edilmelidir.

10. CHP, yüzde 25'e çakılıp patinaj yaptığı halde zafer kazanmış gibi davranıyor, ayıp oluyor. Hele hükümet kurma aceleciliği bir tiyatro..

11. Türkiye'nin ufukları aydınlıktır. Allah (CC) bu milleti yolda bırakmadı, yine bırakmayacaktır. İnşallah yeni hayırlara kapı açılacaktır.