BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  GÜNCEL

Hüseyin Gülerce Gülen'in hatasını açıkladı

Zaman gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen ve 'paralalel yapı' hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Zaman gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen’in en büyük hatasının Erdoğan’ı doğru okuyamamak olduğunu söyledi. Gülerce “Paralel Yapı’nın işi bitmiştir. 8 Haziran sabahı tası tarağı toplamaya başlayacaklar” dedi.

17-25 Aralık operasyonları sonrası gazetesiyle ters düşen ve yollarını ayıran Gülerce, Yeni Şafak gazetesinden Nil Gülsüm'e konuştu. İşte Gülerce'nin Gülen ve Cemaate dair yaptığı açıklamalar:

GÜLEN'İN RUH HALİ

Yıkıldığını düşünüyorum. Mağlubiyeti hazmedecek insan değil. Şimdiye dek hic mağlup olmamıştı. Üst üste mağlubiyetler yaŞıyor. İki hakimin hamlesindeki mağlubiyet de ona 25 Aralık kadar ağır gelmiştir. Paralel yapının işi bitmiştir. 8 Haziran sabahı tası tarağı toplamaya başlayacaklar.

GÜLEN'E MESAJIM VAR

Buradan sizin aracılığınızla sayın Gülen'e bir mesaj iletmek istiyorum: “Sayın Gülen, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı doğru okuyamadınız, kaybettiniz” mesajım bu. Gülen'in bütün hatası, Sayın Erdoğan'ı okuyamamak oldu.

KABİNE BELLİYDİ

AK Parti içinden bir kabine düşündüler. Ve o kabinenin başbakanı da, bakanları da belliydi. Ben onu söyleyemem. Kimi düşündüklerini biliyorum ama söyleyemem. Telaffuz ettikleri isimlerin bundan haberi bile yoktu ama onlar bazı isimleri düşünüyordu. Hatta zikrettikleri isimler daha sonra Erdoğan'a karşı bir tavır sergilemedikleri gibi Paralel Yapı ile mücadelede çok etkin oldular. Ama bunlar Erdoğan'ın gidişine kesin gözüyle baktıkları için bu isimleri ikna edeceklerini düşünüyorlardı. 25 Aralık, 'Erdoğan gitsin, AK Parti kalsın' planının düğmeye basıldığı gündür.

CEMAATE İHANET Mİ ETTİ?

Şimdi bana 'Hocaefendi'yi terk ettin, davaya ihanet ettin' diyorlar. Ben davaya ihanet etmedim, hizmetin davasına Paralel Yapı ihanet etti. Dava, Fethullah Gülen'e biat etmek değil ki… Dava, bir mümin için Allah'ın rızasını kazanmadır. Ben asıl davaya ihanet edenlere karşı duruyorum. Vefa; inanca, Allah'a ve Peygamber Efendimize vefadır. Şahısların yanlışına vefa olmaz. Fethullah Gülen bana göre yanlış yaptı ben de ondan ayrıldım. Bu vefasızlık değil tam tersine devletime, milletime, vatanıma vefadır… Yahu bir din adamının, emniyet istihbaratına, yargıya, orduya bu kadar alaka göstermesi neyin nesidir! “Silahlı Kuvvetler bünyesinde benim talimatımla hareket edecek insanlar olmalı” düşüncesi, İslam tarihinin hangi din adamında görülmüştür. Bazen onun için Mevlana gibi diyorlar. Hazreti Mevlana'nın ordu içinde kendisini gizlemiş subayları mı vardı!

FUAT AVNİ KİMSE, MERTÇE ÇIKSIN

Ben Fuat Avni'nin bir kişi olmadığını biliyorum. Fuat Avni merkezi Pensilvanya'da olan, aralarında psikolojik harp uzmanlarının da bulunduğu bir heyet. Adamın her dediği çıkıyormuş. Hayır çıkmıyor, yüzde 30'u çıkıyor yüzde 70'i yalan. Zaten Fuat Avni yalancının biri. Fuat Avni, vicdansızlığın, insafsızlığın, namertliğin sembolü… Fuat Avni, Erdoğan ve Ak Parti ile savaşta cepheye sürülmüş bir provokatör. Zaman gazetesi ne acıdır ki, onun teweetlerini manşete taşıyor. Bu mesaj da Okyanus ötesine gitsin. Öyle bir karakterden yararlanıyorlar… Mert olan mertlerle çalışır. Fuat Avni mert değil ki. Fuat Avni eğer bir kişiyse, mertçe çıksın “Fuat Avni benim” desin.

DUMANLI'NIN GÜLTAN KIŞANAK İLE GÖRÜŞMESİ

Eğer bu yapıyı tanıyorsam kesinlikle Gülen'in talimatıyla görüştü. Ekrem Dumanlı, Gülen'den habersiz üst düzey kişilerle hiçbir görüşme yapamaz. Onun talimatıyla görüşür ve ne konuşacağını da kendisine önceden söylerler.

SOYKIRIM KARARINDA ETKİLERİ VAR

Bence bunlar bir açık verdiler. Amerika Temsilciler Meclisinden ve Amerikan senatörlerinden, Türkiye'nin aleyhine Amerika Dışişleri Bakanı Kerry'ye mektup için imza topladılar. Millet bu yapıya okullar açıyor, güzel işler yapıyor diye destek verdi. Şimdi milletin destek verdiği okulların öğretmenleri ve idarecileri Türkiye aleyhtarı lobicilik faaliyeti yapıyorlar. Aynı şeyi Avrupa'da da yaptılar. Benim kanaatim, Avrupa Parlamentosunun soykırım kararında da Avrupa'dakilerin lobi çalışmalarının tesiri var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Parti'nin zora düşmesi için her şeyi mübah görüyorlar…

ZAMAN'IN BAŞINA MI GEÇECEK?

Bu iddiaları, “Zaman'a el koyacaklar, Hüseyin Gülerce'yi de geri getirecekler” diye yayıyorlar. Ben, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı açılmış bir savaşta bana göre bir ihanette rol almış bir gazetenin, yeni patronu kim olursa olsun başına asla geçmem. Bana göre Zaman gazetesinin kürsüsü kirlendi ve ben o gazetenin başına asla geçmem. Zaman Gazetesi çok kötü bir pozisyon aldı. Zaman gazetesi de Samanyolu grubu da, İpek Grubunun medya kuruluşları da öyle. Ben bu işten gönülden soğumuşum, gönülden kopmuşum, neden bu medyanın başında yer alayım. 

YENİ KUMPASLARA HAZIR OLUN

Bakın şu anda Paralel Yapı diye bir şeyle uğraşılıyor. Paralel Yapı'yı hükümet, yargı ve emniyet nasıl bir şey olarak tahayyül ediyorsa bu yapı, tahmin edilenin en az yüz katıdır. Ve bana göre daha onların yapacakları numaralar, kumpaslar bitmedi. İki tane hakimin davranışı nasıl herkesi şaşırtmışsa, Türkiye hazır olsun. Seçime kadar daha büyük şaşkınlık yaşayacağımız hamleleri ve kumpasları olabilir.