BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.493,14
HABER /  MEDYA

Hüseyin Gülerce'den bomba Fuat Avni yazısı

Yazar Hüseyin Gülerce, bugünkü yazısında Twitter fenomeni Fuat Avni Hakkında çarpıcı iddiada bulundu.

Abone ol

Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Emniyet teşkilatı çindeki 'paralel yapılanmaya' yönelik operasyonları önceden haber vermesiyle ünlenen Fuat Avni'nin CIA elemanı olabileceğini yazdı.

İki gün önce Star gazetesinde yazmaya başlayan yazar Gülerce'den tartışılacak bir yazı daha. Bir dönem cemaatin içinde yer alan ancak 17-25 Aralık operasyonları sonrası hükümet cemaat kavgasında iktidar partisinden yana tavır alan Gülerce, bugünkü yazısında Fuat Avni hakkında ilginç iddialara yer verdi.

2011 Arap Baharı sonrası ABD'nin sosyal medyayı etkin biçimde kullandığına dikkat çeken yazar, sözü attığı tweetlerle gündem olan ve halen deşifre edilemeyen Fuat Avni'ye getirdi. Gülerce Zaman yazarı Lale Kemal'in 2 Eylül tarihli yazısında Fuat Avni hakkında ortaya attığı iddiayı okurlarıyla paylaştı:

"İSTİHBARAT HAVUZUNUN ELEMANI"

"Ben Fuat Avni’nin, Sayın Cumhurbaşkanı’nın yıpratılması ve AK Parti’nin artık tek başına iktidar olamaması planının bir parçasını olduğuna inanıyorum. Söz konusu istihbaratın, ancak Paralel Devlet yapılanmasının elemanları tarafından temin edilebileceğini düşünüyorum. Fuat Avni, Pensilvanya merkezli, aralarında psikolojik harp uzmanlarının da bulunduğu bir istihbarat havuzunun elemanı olabilir. Pekiyi, Mısır’daki gibi CIA’yı hatırlatan bir ilişki söz konusu olabilir mi? Bu konuda gözlerimizi dehşetle açan bilgi de Zaman yazarı Lale Kemal’den geldi:

"BU GÜNLERİ DE Mİ GÖRECEKTİK?"

“Fuat Avni’nin, Amerikan casusluk örgütü CIA kaynaklı olduğuna dair artan biçimde dış kaynaklı bilgiler almaya başladım. Bu yakından takip edilen hesabın, CIA içinde gizli bir hesap olduğu, Türkiye’de artan otoriterleşmeyi deşifre etmeyi amaçladığı intibaı çok güçlü. Demem o ki, Türkiye’deki tehlikeli gidişata artık dışarıdan müdahale ile “dur” denilebilir. Türkiye’nin, “otoriterleşmesine,” izin verilmeye(bilir)...” (Lale Kemal,’Fuat Avni’, ‘dur’ diyebilir. Zaman, 2 Eylül 2015)

Gülen cemaati ve CIA! Bu günleri de mi görecektik?"