BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.246,71

Hüseyin Gülerce Kimdir?

Hüseyin Gülerce kimdir ve aslen nerelidir biliyor musunuz? Hüseyin Gülerce aslen Edirnelidir. Star Gazetesi'nde yazan Hüseyin Gülerce 1950 yılında Keşan ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Enez'de, okuyan Hüseyin Gülerce, ortaokulu Keşan'da bitirdi. Edirne Öğretmen Okulu mezunu olan Hüseyin Gülerce, İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu'nu ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik-Matematik bölümünü bitirdi. İstanbul'da 1969-1977 yılları arasında Yeniden Milli Mücadele dergisinde muhabirlik yapmaya başlayan...

Hüseyin Gülerce kimdir ve aslen nerelidir biliyor musunuz? Hüseyin Gülerce aslen Edirnelidir. Star Gazetesi'nde yazan Hüseyin Gülerce 1950 yılında Keşan ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Enez'de, okuyan Hüseyin Gülerce, ortaokulu Keşan'da bitirdi. Edirne Öğretmen Okulu mezunu olan Hüseyin Gülerce, İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu'nu ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik-Matematik bölümünü bitirdi.

İstanbul'da 1969-1977 yılları arasında Yeniden Milli Mücadele dergisinde muhabirlik yapmaya başlayan Hüseyin Gülerce, Bayrak gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Yalova Lisesi fizik öğretmenliği ve müdürlüğü ile Bursa Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan Hüseyin Gülerce, Zaman Gazetesi'ne transfer oldu.

HÜSEYİN GÜLERCE'NİN GÜLEN DÖNEMİ

Fethullah Gülen'in amiral gemisi olarak nitelenen Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Uzun yıllar Gülen Hareketinin içinde bulunan Hüseyin Gülerce, bir dönem cemaatin sözcüsü olarak nitelendi. Zaman Gazetesindeki Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunu bıraktıktan sonra köşe yazarlığı ile devam eden Hüseyin Gülerce, 17-25 Aralık'tan sonra FETÖ'den ayrıldı. Hüseyin Gülerce Zaman'dan 26 Ağustos 2014'te istifa etti.

Bu ayrılıktan sonra Fethullah Gülen'i ve örgütünü sıklıkla eleştiren Hüseyin Gülerce, Eylül 2015'te Star Gazetesine köşe yazarı oldu. Hüseyin Gülerce, Star'daki köşe yazarlığı ile birlikte Pazar günü Beyaz TV ekranlarında Türker Akıncı'nın moderatörlüğünde yayınlanan Ortak Akıl isimli tartışma programında gündeme dair yorumlar yapmaktadır.