BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.429,89
HABER /  POLİTİKA

Hüseyin Gülerce o parti liderini övdü

Hüseyin Gülerce bugünkü yazısında 15 Temmuz sonra net bir duruş sergileyen MHP lideri Bahçeli'ye övgüler yağdırdı.

Abone ol

Hüseyin Gülerce, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile mücadelede hükümete şartız destek veren MHP'yi yazdı.

MHP'nin duruşunu öven Gülerce, yazısında "Türk milletinin sevdalısı Bahçeli’ye şükran borcumuz var." ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi sonrası CHP'nin Yenikapı ruhunu bitirdiğini savunan Gülerce, "15 Temmuz gerçeği: MHP Türkiye’nin şansıdır" başlıklı yazısında MHP'nin tavrını övdü.

CHP'nin 15 Temmuz'un faturasını iktidara kestiğini söyleyen yazar, MHP'nin ise ülkenin zor anlarında hep hükümetin yanında olduğu görüşünde.

"BAHÇELİ'YE ŞÜKRAN BORCUMUZ VAR"

AK Parti tabanında Bahçeli'ye sempatinin arttığına dikkat çeken Gülerce, yazısına şöyle devam etti:

"Yeni Anayasa için MHP büyük bir şanstır. Devletin yeniden ve sağlıklı yapılanması için MHP büyük bir şanstır. Bölücü terörle ve FETÖ ile mücadelede MHP büyük bir şanstır. MHP, devlet ve millet hayatımız için en kritik zamanlarda, en hayati noktalarda hep milletin, devletin safında, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yanında yer almıştır.

2007’de 367 garabeti ile krize giren Cumhurbaşkanlığı seçimindeki düğümü, Bahçeli çözdü. Meclis Genel Kurulu’na katılan MHP’liler sayesinde Abdullah Gül Çankaya’ya çıktı. 2008’de başlayan üniversitelerde türban tartışmasında Bahçeli AK Parti’ye şartsız destek verdi, milletin yanında yer aldı. Üniversitelere türban serbestisi getiren kanun 10 Şubat’ta meclisten geçti. 2012’de meslek liselerindeki katsayı adaletsizliğinin bitirilmesi ve imam hatip liselerinin önünün açılması yine Devlet Bahçeli’nin desteği ile oldu. 2014’te ve geçen hafta Meclis’te görüşülen Suriye-Irak tezkeresi de AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

MHP, 15 Temmuz sonrası Türkiye’nin vazgeçilmez partisidir. Türk milletinin sevdalısı Bahçeli’ye şükran borcumuz var."