BIST 9.804
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,04
HABER /  MEDYA

Hüseyin Gülerce Erdoğan'ı uyardı

Hüseyin Gülerce, kaset komplolarının arkasında Fethullah Gülen'in olduğu iddiasına tepki gösterdi.

Abone ol

si yazarı , cemaate yönelik baskı ve tasfiyenin sürmesi halinde yangının daha da büyüyeceği uyarısını yaptı.

Hükümet cemaat kavgasında gündemden düşmeyen kaset iddiaları ve bir sohbetinde yüksek zatı kaset komplosundan kurtardığını söyleyen Gülen, eleştirilerin hedefinde. Gülen'e yakın isimlerden biri olan Gülerce, kaset komploları ve şantaj iddialarının arkasında Gülen'in olduğu iddiasına bugünkü yazısında isyan etti.

Gülerce, bugünkü köşesinde Gülen'in sözlerini, hadis ve Kur'an ayetlerini örnekler vererek cevap verdi:

AYIPLARLA UĞRAŞMAK MÜMİNİN İŞİ DEĞİLDİR

"Hâlbuki Hocaefendi’nin sohbetlerinde en fazla üzerinde durduğu konulardan biri insanların ayıplarının, günahlarının peşine düşülmemesidir. “İnsanların ayıplarıyla meşgul olmak katiyen doğru değildir. ‘Mü’min kardeşini bir günahtan dolayı ayıplayan bir insan, o iş başına gelmeden ölmez.’ buyuruyor İnsanlığın İftihar Tablosu. Ayıplarla uğraşmak mü’minin işi değildir.” diyen Hocaefendi’dir…

“Hata ve kusur avcılığı yapmak, günahları açığa vurmak ve insanları tahkir etmek dinimizde ahlaksızlık sayılmıştır.” diyen Hocaefendi’dir… “Günümüzün en büyük dertlerindendir suizan ve gıybet. İnsanların hatalarını arama, gizli hallerini araştırma, kabahatlerin izini sürme, dili gıybetle, iftirayla kirletme böylece, çok küçük meseleleri büyütme; bazen bir sözle bir insanı ademe mahkûm etme, bazen de bir başkasının bir anlık haline bakıp onu defterden silme... gibi öyle çirkin günahlar vardır ki, herkes için olmasa bile bazılarımız için bunlar hâlâ bertaraf edilememiştir ve bu günahlar, bir köşede sinsi sinsi bekleyen bir akrep gibi bazı mü’minlerin gönül hayatına zehir akıtmaya devam etmektedir.” diyen Hocaefendi’dir… "

DAHA ÖTESİ YANGINI BÜYÜTECEKTİR

Haftalardır içimize bir yangın düştüğünü, bu yangının giderek büyüdüğünü feryat ederek yazıyorum. Son mektup da maalesef tartışma konusu yapılarak sulh yolu daraltılıyor. Her şeye rağmen ümidimi kesmiyorum. Sayın Başbakan, “paralel yapı” denilerek gündeme getirilen meselede, hukukî ve idarî tedbirlerle -varsa suç işleyenler- onlar hakkında gereğini yapar. Daha ötesi, yangını büyütecektir…"