BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.496,26
HABER /  MEDYA

Hüseyin Gülerce büyük planın parçası mı?

17 Aralık sürecinden sonra cemaatle yolları ayrılan Hüseyin Gülerce'nin itirafları tartışılmaya devam ediyor.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz. Cemaat hakkında bomba açıklamalarda bulunan Hüseyin Gülerce'ye temkinli yaklaştı.

Cemaat medyasını kumpasın değirmenine su taşırken neden konuşmadığını soran yazar, "Tedbir" olsun diye AKP'ye sızdırılacak bir Truva Atı olarak mı kodlandı?" diye sordu.


İşte o yazıdan bir bölüm:

"HÜSEYİN Gülerce Fethullah Gülen cemaatinin en önemli isimlerinden biriydi. Zaman gazetesinden cemaat-hütkümet kavgası nedeniyle ayrıldı ve Ahmet Hakan ile ayrıntılı bir söyleşi yaptı, Hürriyet te okumuş olmalısınız.

Benim ilgimi çeken bazı şeyler de söyledi ki yazmasam olmaz.

Gülerce, cemaatin devlet içinde kadrolaşması konusunda şöyle diyor: "O insanların (cemaatin yetiştirip devlet bürokrasisine soktuğu insanları kastediyor) neyi nasıl yapacaklarını cemaatten aldıkları talimatla yerine getirmelerine hayır. Bunu demokrasi içinde savunmak mümkün değil. Benim sigortamın attığı yer de burası."

İNSANLAR ANDIÇLANIRKEN AKLI NEREDEYMİŞ

Şunu söylemeliyim ki Gülerce'nin "sigortası" çok kuvvetliymiş, atmak bilmemiş! Bunca sene içinde olduğu, hatta en tepelerinde gezdiği bir cemaatin ne yapmaya çalıştığını anlayabilmesi için bu kadar zaman kaybetmiş olmasına doğrusunu isterseniz insan hayret ediyor! Aradan onca zaman geçmiş ve gözünün açılmasına bu kez Zaman gazetesinde atılan bir manşet neden olmuş.
Savcılar ve polisler marifetiyle insanlara kumpaslar kurulurken, cemaatin medyası bu kumpasın değirmenine su taşırken, insanlar deyim yerindeyse "andıçlanırken" aklı neredeymiş, merak ettim! En ilginci de "hükümetin yolsuzluklara göz yumması" ile ilgili eleştirilere yanıtıydı: "Yüzde kaç diyor bunu Ahmet Bey?"

GÖZÜNÜZÜ AÇIK TUTUN

Gülerce, cemaatin marifetlerini anlatırken de insan ister istemez düşünüyor: "Acaba cemaatten ayrılması bir büyük planın parçası mıydı" diye! "Tedbir" olsun diye AKP'ye sızdırılacak bir Truva Atı olarak mı kodlandı?
AKP'lilere "Gözünüzü açık tutun" önerisinde bulunmak isterim!